GRAD KOJI VOLIM: Milan Madžgalj, legenda crnogorske atletike

U večerasnjoj emisiji „Grad koji volim” Matija Milačić je ugostio legendu crnogorske atletike Milana Madžgalja, rođenog Mojkovčanina, zaljubljenika “kraljice sportova” kojoj je posvetio čitav život.
foto
Milan govori kako se počeo baviti atletikom 1972.godine u AK “Sarajevo” u Sarajevu, ko mu je bio prvi trener, a mveoma brzo je postao i juniorski  reprezentativac Bosne i Hercegovine.
milan1
Do 1976. godine bio i jedan je od najboljih juniora u trčanju na srednje i duge staze BiH u čuvenoj školi atletičara koje je predvodio poznati Vinko Pokrajčić. Bio je i član šampionske ekipe Sarajeva sa prvenstva Jugoslavije u krosu za seniore, kao i seniorske ekipe sa ekipnih prvenstva Jugoslavije, i juniorske ekipe Sarajeva koja je u Zenici 1975. godine osvojila titulu prvaka Jugoslavije ispred beogradske  Crvene Zvezde, gdje je u disciplini 1500 metara “stripl-čez” osvojio prvo mjesto, ispred člana Crvene Zvezde Kotlajića.
Dobitnik je  mnogobrojnih priznanja AK “Sarajevo” za razvoj i unapređenje atletskog sporta u gradu i BiH. Početkom 1977. godine dalju atletsku karijeru nastavlja kod legendarnog Franje Mihalića u beogradskom Partizanu, po čijim planovima treninga nastavlja veoma uspješnu dalju  atletsku karijeru.
Na samom kraju Milan prica kako je.u vojsci jednom, na krosu savladao čuvenog i neprikosnovenog potpukovnika M. koji je do tada bio rekorder i vladar krosa u SFRJ ili ti u JNA-u.
O svemu ovome i još ponečemu večeras na TV 777  od 22.00 h
milan2
loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close