Branimir Popović novi direktor CNP-a? - Volim Podgoricu

Branimir Popović novi direktor CNP-a?

Iz Ministarstva kulture Pobjedi je potvrđeno da za mjesto novog direktora nacionalnog teatra pregovaraju sa glumcem Branimirom Popovićem, koji je ovu funkciju obavljao u CNP-u od 2003. do 2007. godine.
“Branimir Popović je jedno od najreferentnijih imena crnogorske pozorišne umjetnosti, ima iskustvo u poslovima rukovođenja, kao dio pozorišnog sistema poznaje sve nivoe rada CNP-a, tako da njegove kvalifikacije u potpunosti korespondiraju sa zakonom propisanim uslovima za rukovodeći kadar u pozorišnoj instituciji”, saopštila je direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić za Pobjedu.

Iz Ministarstva kulture Pobjedi je potvrđeno da je tačno da u CNP-u ima „izvjesnih organizacionih i poslovnih problema, koji datiraju iz prethodnog perioda“.

Direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić, u pisanoj izjavi, saopštila je da je Ministarstvo kulture, u granicama svojih ovlašćenja, krajem prošle godine izvršilo internu reviziju u CNP-u, koja je pokazala da je u „poslovanju te ustanove bilo samo određenih nepravilnosti“.

“Tako je konstatovano izvještajem internog revizora. Napominjemo i da je DRI (Državna revizorska institucija), prije nekoliko godina, sačinila svoj izvještaj”, kazala je Milić.

Ona je podsjetila da je CNP zvanično do novembra prošle godine imalo direktora, te da je od tog perioda otežano funkcionisanje ove državne teatarske kuće.

“Ministarstvo kulture je preduzelo neophodne mjere, u cilju nesmetane i kontinuirane realizacije djelatnosti CNP-a, do imenovanja novog direktora, a procesuirano je i to pitanje. Među kompleksnim obavezama, odgovornostima i zahtjevima, funkcija direktora nacionalnog teatra podrazumijeva i rješavanje svih problema koji proizilaze iz procesa rada”,  kazala je Milić.

Ona je dodala da je krađa krovnog pokrivača sa zgrade CNP-a poseban problem koji, po prirodi stvari, preispituju nadležni organi.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com