Inspektori utvrdili 130 nepravilnosti u pekarskim preduzećima - Volim Podgoricu

Inspektori utvrdili 130 nepravilnosti u pekarskim preduzećima

Tržišna inspektori su u februaru, tokom pojačanog nadzora preduzeća koja se bave proizvodnjom i prometom pekarskih proizvoda na veliko i malo, obavili 124 inspekcijska pregleda i utvrdili 130 nepravilnosti.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da su inspektori u periodu od 1. do 26. februara obavljali nadzor kod preduzeća iz pekarske industrije, sa aspekta primjene zakona o unutrašnjoj trgovini i zaštiti potrošača, prenosi Mina business.

“Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na obavljanje trgovine bez prethodno podnesene prijave trgovine, nevođenje evidencije o nabavci i prodaji robe, neizdavanje računa, neobavještavanje potrošača o važećim cijenama, neisticanje obavještenja u prodajnim objektima o mjestu i načinu podnošenja prigovora, kao ni obavještenja o posebnim ulovima prodaje i nevođenje evidencije o podnesenim prigovorima potrošača”, navodi se u saopštenju.

U cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti inspektori su izrekli 38 mjera ukazivanja, donijeli 92 rješenja i naložili uplatu dnevnih pazara u iznosu od 111 eura.

“Pored upravnih mjera, inspektori su preduzeli i druge mjere. Na osnovu utvrđenih prekršaja izdali su 99 prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 26,68 hiljada EUR”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com