Kovačević: Stanković hitno da ispita optužbe o zloupotrebama štićenika “Komanskog mosta” - Volim Podgoricu

Kovačević: Stanković hitno da ispita optužbe o zloupotrebama štićenika “Komanskog mosta”

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je o optužbi poslanice DF-a Branke Bošnjak o zloupotrebama štićenika JU Zavod “Komanski most” u političke svrheobavijestilo Vrhovno državno tužilaštvo, kao i šefa Jednice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Dirk Langea.

Naime, Bošnjak tvrdi da su štićenicima tokom protekle dvije godine date lične karte kako bi glasali na predstojećim parlamentarnim izborima i kako bi vlast dobila “sigurnih 120 glasova”.

U dopisu upućenom vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, ministarka rada Zorica Kovačević tvrdi da taj resor, JU “Komanski most” i centri za socijalni rad ne vode biračke spiskove, niti imaju uvid o građanima Crne Gore koji su upisani u birački spisak.

“Istovremeno ukazujemo na činjenicu da su korisnici navedenog zavoda lišeni poslovne sposobnosti pravosnažnim rješenjem koje u vanparničnom postupku donosi nadležni sud o čemu vodi službenu evidenciju”, stoji u dopisu.

Kovačević je Stankoviću dostavila spisak lica koja su smještena u JU Zavod “Komanski most” sa molbom za hitno postupanje i sporovođenje radnji iz okvira nadležnosti organa kojim rukovodi.

Ona traži da se utvrdi činjenično stanje i eventualne odgovornosti, kao i da o ishodu sprovedenog postupka obavijesti nju i crnogorsku javnost.

2 komentara

  1. There are a couple of intriguing points at some point on this page but I do not determine if they all center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I check into it further. Great post , thanks and then we want a lot more! Added onto FeedBurner too

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com