KVAROVI NA ELEKTROMREŽI: Žabljak i Kolašin bez struje - Volim Podgoricu

KVAROVI NA ELEKTROMREŽI: Žabljak i Kolašin bez struje

Putari su cijelu noć radili na uklanjanju stabala koja su padala na put, ali je saobraćaj u žabljačkoj opštini jutros normalizovan. Svi putevi od pravca Žabljaka su prohodni, ali su u kanjonu Tare mogući odroni.

 Jutros je na Žabljaku osvanuo mokar snijeg visine 41 centimetar. Tako visok, mokar i težak snijeg je uzrokovao nestanak struje u toj opštini. Žabljak je bez struje od sinoć u 2 sata, dok su neka okolna sela bez napajanja električnom energijom ostala i ranije.Na provodnicima su se formirale teške obledice, koje su prouzrokovale štetu negdje kod Pljevalja.

Tokom protekla 24 sata, od juče u sedam, do danas u sedam sati, izmjereno je 96 litara vodenog taloga.

Putari su cijelu noć radili na uklanjanju stabala koja su padala na put, ali je saobraćaj u žabljačkoj opštini jutros normalizovan. Svi putevi od pravca Žabljaka su prohodni, ali su u kanjonu Tare mogući odroni.

Bez struje i Kolašinci

Bez struje je danas i oko 80 odsto domaćinstava na teritoriji kolašinske opštine. Brojni kvarovi na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži izazvani su nevremenom tokom jučerašnjeg poslijepodneva i prošle noći. Kako je „Vijestima“ rečeno u kolašinskoj Elektrodistibuciji, bez napajanja električnom energijom su Rovca, Morača, Lipovo, Trebaljevo, Bare Kraljske, Mateševo, Vranještica, Rijeka Mušovića, Skrbiša…, ali i neka prigradska naselja.

„U toku je utvrđivanje obima i  vrste kvarova na elektromreži.  Za sada je teško reći kada će redovno elektrosnabdijevanje ponovo biti uspostavljeno”, kazali su nezvanično u Elektrodistribuciji.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com