Nova afera u Kolašinu - Volim Podgoricu

Nova afera u Kolašinu

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posvetila se u poslednje vrijeme rješavanju problema socijalno ugroženih porodica u Kolašinu.

Ministarka je opredijelila 1.600 eura za rekonstrukciju kupatila u kolašinskom Domu učienika, poznatijem kao -“Sivi dom”, u kojem je smješteno 7 socijalno ugroženih porodica. Taj objekat u vlasništvu je Opštine Kolašin, koja već godinama bezuspješno pokušava da proda objekat, iako nema alternativno rješenje za porodice koje su smještene u njemu.

Kako Kodex saznaje, ministarka Kovačević ovog puta je ozbiljna u namjeri  da provjeri šta se sve radilo u Kolašinu poslednjih godina kada je u pitanju odnos prema najugroženijima.

Ona je najavila provjeru  svih stanova za socijalno ugrožene porodice u Kolašinu, kako bi se lično uvjerila u kakvim uslovima žive ti Kolašinci. Osim toga, Kovačević  je najavila i provjeru na koji je način vršena raspodjela tih stanova, kako bi utvrdili da li je bilo malverzacija i “namještanja” prilikom dodjeljivanja smještaja.

Kako su pri raspodjelama stanova  za socijalno ugrožene Kolašince iste dobijali, i oni koji nisu ni u najavi socijalno ugroženi, već sa više nego pristojnim platama, te nizom malverzacija koje su pratile raspodjele stanova, od kojih se danas mnogi izdaju i dodatno pune svoj već pozamašni kućni budžet, ministartvo je najavilo  provjeru svih stanova koji su podijeljeni, a namijenjeni su upravo socijalno ugroženoj populaciji, kao i provjeru načina na koji su stanovi dijeljeni,  što znači da su na pomolu  nove kolašinske afere.

Stanari Doma učenika više su nego zadovoljni ovakvim potezom Ministrastva rada i socijalnog staranja. Oni su zahvalili ministarki za novac koje je ministarstvo opredijelilo za rekonstrukciju njihovog smještaja. Kako kažu, nakon 11 godina, gdje su higijenski uslovi bili ravni nuli, napokon su dobili pristojne uslove za život.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com