PODGORIČANI: Mileta: Imam 117 godina, A NE DAJU MI PENZIJU! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI: Mileta: Imam 117 godina, A NE DAJU MI PENZIJU!

Podgoričaninu Mileti Pavićeviću, poznatijem kao Čiča, ne pomaže lična karta, ni pasoš, ni to što je živ, da dokaže kako nema 117, već 68 godina jer je odlukom administracije proglašen najstarijim stanovnikom Crne Gore, i sigurno jednim od najstarijih, ako ne i najstarijim na svijetu!

– Da imam 117 godina saznao sam kada sam otišao u Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Podgorici gdje sam tražio da mi saopšte uslove za odlazak u penziju, ali su mi u nekoliko navrata govorili da dođem za “nekoliko dana”.

mileta1

Kada sam ponovo došao u Fond PIO predali su mi dokument da sam rođen 20. aprila 1899. godine. Mislio sam da je posrijedi neka šala, ali ubrzo sam shvatio da administracija ne zbija šale već ozbiljno i iz pouzdanih izvora zna da sam rođen prije 117 godina. Stanem ispred njih i kažem im, ja sam taj za koga vi kažete da sam star preko jednog vijeka, ali uzalud, oni kažu – ti si ono što smo ti mi dali u tom papiru!

Ni te godine mi nisu pomogle, uzaludno sam odlazio nekoliko puta u PIO da mi daju dokumenta za odlazak u penziju jer sam napunio 68 godina.

U Fondu PIO uporno me odbijaju i kažu da o meni nemaju nikakva dokumenta. Ja im kažem da je to nemoguće, jer sam 1948. godine rođen u Podgorici, gdje neprestano živim. No, izgleda da prema evidenciji PIO ja ne samo da imam 117 godina već sam i umro!

Sumnjam da su mi namjerno falsifikovali podatke prilikom raznih izbornih krađa i prekrađa od strane vlasti. Jer taj Pavićević sa 117 godina, samo on zna koliko je puta glasao na proteklih desetak izbora. Uostalom, kako drugačije da shvatim činjenicu da me ima u evidenciji osiguranja od 1974. godine, ali izgleda da im sada ne odgovaraju stvarni podaci već im odgovara da sada barataju sa netačnim podacima.

To što mi piše u ličnoj karti da sam rođen prije 117 godina nije mi pomoglo da dobijem čestitku – poklon Glavnog grada za sve koji su napnili stotinu godina.

To što me administracija izmjenama podataka maltretira, osveta je za moju višedecenijsku borbu za prava Srba.

Nadimak Čiča sam dobio po Draži Mihailoviću koji je samo nekoliko godina stariji od mene, a ja sam, po odluci naše administracije, stariji od svoga oca 30 godina!

Bio sam čuveni Čiča a danas moram da prodajem imovinu jer ne mogu da ostvarim pravo na penziju, iako imam 20 godina staža i sve dokaze da sam uplaćivo doprinose.

A ispunio sam i starosni uslov, po “njihovom” davno, a po mome nedavno.

Sva sreća da imam moje unuke koji me ponekad odvedu u kafanu na kafu od svog džeparca.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com