Prokuvavati vodu s Mareze, za djecu je uopšte ne koristiti - Volim Podgoricu

Prokuvavati vodu s Mareze, za djecu je uopšte ne koristiti

Obilne padavine na području Podgorice izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareta, a zbog evidentnog rasta mutnoće kao mjeru predostrožnosti Vodovod preporučuje građanima koji se snabdijevaju sa ovog vodoizvorišta da prije upotrebe izvrše prokuvavanje vode, a da djeci nije preporučljivo davati ni ovako obrađenu vodu za piće.
Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači  naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

“Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada”, navodi se u saopštenju Vodovoda.

Vodovod i kanalizacija će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom.

“S obzirom na obilne padavine, Labaratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost”, stoji u saopštenju.

Vodovod i kanalizacija kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima u intervalu od sat vremena.

Sve analize vode rađene predhodnih dana sa svih izvorišta pokazuju fizičko-hemijsku ispravnost u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

“Jutros urađene fizičko hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane povećane mutnoće. Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. (sadržaj hlora 0,39-0.4 miligrama po litru)”, zaključuje se u saopštenju.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com