Žabljak napokon dobio struju - Volim Podgoricu

Žabljak napokon dobio struju

Područje opštine Žabljak dobilo je struju oko 15.30 časova, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore EPCG.

“Naše ekipe su u izuzetno teškim uslovima uspjele da osposobe taj pravac dok je dalekovod 110/35 kV Pljevlja-Žabljak još uvijek van pogona i intenzivno ekipe CGES i EPCG rade na njemu”, kazali su u EPCG.

Bez napajanja je bio i Šavnik ali su ekipe uspjele da otklone sve kvarove i oko 13 sati je to područje snabdjeveno električnom energijom.

“Ekipe EPCG i CGES intenzivno rade na lociranju i otklanjanju ostalih kvarova prema Žabljaku ali u ovom trenutku ne možemo dati preciznu informaciju kada će potrošači dobiti električnu energiju”, kazali su u EPCG.

U prekidu je i 35 kV dalekovod Andrijevica-Plav-Gusinje pa su opštine Plav i  Gusinje bez električne energije.

“Dio seoskog područja i u Rožajama nije uredno napojeno električnom energijom”, ističu u EPCG.

U pljevaljskoj opštini olujni vjetar je nanio veliku štetu distributivnoj mreži.

“Vjetar orkanske jačine srušio je preko 100 stubova niskonaponske mreže i 20 dalekovodnih stubova. Zbog toga su u prekidu svi 35 kV dalekovodi koji snabdijevaju električnom energijom seosko područje Pljevalja”, kazali su u EPCG.

U kolašinskoj opštini bez napajanja su dalekovodi Manastir Morača Trebaljevo Lipovo, Jezerine, Lugovi, Crkvine, dakle seosko i dio prigradskog područja.

“Imamo prekida na dijelu seoskog područja i u bjelopoljskoj opštini. Bez napajanja su Pavino Polje, Tomaševo, Ivanje, Šćepanice i Koritski kraj”, ističu u EPCG.

Poručuju da su sve raspoložive ekipe EPCG na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com