Komercijalna banka: Novac na računima klijenata nadoknađen - Volim Podgoricu

Komercijalna banka: Novac na računima klijenata nadoknađen

Komercijalna banka a.d. Budva u potpunosti, gotovo pune dvije godine, sarađuje sa istražnim organima u vezi sa optužnicom Specijalnog tužilaštva koja je podignuta protiv tri službenika kotorske filijale zbog sumnje da su pribavili imovinsku korist podizanjem novca sa računa klijenata, navodi se u saopštenju te banke.
Nakon što je otkrivena zloupotreba službenog položaja u filijali u Kotoru, banka je u martu 2014.  podnijela krivičnu prijavu protiv zaposlenih koji su u tome učestvovali, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i izvršili djela pronevjere, nesavjesnog rada u službi i zloupotrebe raspolaganja novčanim sredstvima.

Službenici obuhvaćeni krivičnom prijavom Banke disciplinski su procesuirani, što je rezultiralo njihovim otpuštanjem, a banka je protiv njih istakla i imovinsko-pravni zahtjev Specijalnom tužiocu.

“Banka ističe da nijedan deponent nije trpio štetu zbog postupaka bankarskih službenika, jer je novac na računima klijenata nadoknađen na način predviđen postojećom procedurom – odmah nakon što je zloupotreba otkrivena, i to u punom iznosu, sa pripadajućim kamatama. Banka se ovim povodom još jednom izvinjava oštećenim i svim drugim klijentima u ime više od 120 zaposlenih koji su godinama vrijedno i posvećeno radili i nastaviće da rade na izgradnji povjerenja klijenata”, zaključuje se u saopštenju banke.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com