Ivanović zadovoljan saradnjom sa IFAD-om Komentari (0) - Volim Podgoricu

Ivanović zadovoljan saradnjom sa IFAD-om Komentari (0)

Na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića delegacija Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) boravila je tokom protekle dvije sedmice u Crnoj Gori. Cilj posjete je priprema izvještaja na osnovu kojeg bi Crna Gora mogla dobiti sredstva za unapređenje ruralne infrastukture.

Crna Gora je 2015. godine postala članica IFAD-a. U novembru 2015. godine Bord direktora IFAD-a odobrio je inicijalna kreditna sredstva u iznosu od 3 miliona dolara. Do sada su realizovane dvije posjete predstavnika IFAD-a Crnoj Gori, tokom kojih su se predstavnici ovog Fonda upoznali sa osobenostima poljoprivrede Crne Gore i potencijalnim oblastima za ulaganja i unapređenje života stanovništva u ruralnim područjima. Održani su i sastanci sa predstavnicima relevantnih državnih i međunarodnih finansijskih institucija.

Peter Froslev Christensen, zadužen za Crnu Goru i Abdelgadir Mohamed, program menadžer za zemlje Bliskog Istoka, Sjeverne Afrike i Evrope obišli su opštine na sjeveru Crne Gore u upoznali se sa prioritetima razvoja opština i preprekama za dalji razvoj.

Posjetili su i niz poljoprivrednih proizvođača i udruženja u ruralnim područjima i uvjerili se da je ulaganje u poboljšanje infrastrukture, prije svega u dijelu puteva i vodosnabdijevanja, prioritet za dalji razvoj poljoprivrede. Sanacijom i uređenjem puteva, ali i regulisanjem vodosnabdijevanja, ne samo da će se poboljšati kavlitet života ljudi u ruralnim područjima, već i unaprijediti uslovi za dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje.

“Zadovoljan sam dosadašnjom saradnjom sa IFAD-om. Nastavljamo dalje, korak po korak, do okončanja procedure koja jeste zahtjevna, ali je preduslov dogoročne saradnje. A to je upravo ono što nas interesuje -da uspostavimo jednu smislenu, konstruktivnu i dugoročnu saradnju. Delegacija IFAD-a bila je u mogućnosti da bolje sagleda specifičnosti crnogorske poljoprivrede i bolje razumije naša nastojanja usmjerenja na ruralnu infrastrukturu. Ako sve bude išlo po planu konačnu odluku imaćemo do kraja godine. Time ćemo stvorite uslove da se dodatno ubraza razvoj poljoprivrede i stvore bolje uslovi, prije svega za mlade ljude”, zaključio je Ivanović.

1 komentar

  1. Oh my goodness! an amazing write-up dude. Thanks Nevertheless We are experiencing issue with ur rss . Do not know why Struggling to register for it. Possibly there is anyone obtaining identical rss difficulty? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com