TRAGEDIJA Djevojčica skupljala ogrijev i poginula dan pred 10. rođendan - Volim Podgoricu

TRAGEDIJA Djevojčica skupljala ogrijev i poginula dan pred 10. rođendan

Devojčica Anita Vejseli (9) poginula je u utorak nakon pada sa krova kroz tavan trošnog skladišta kraj napuštenog mlina u Pančevu dok je skupljala drva za ogrijev.

Kako saznaje Blic, djevojčica se u napušteni mlin uputila prekjuče u popodnevnim satima da bi kući donijela drva za ogrijev.

 Otišla je sa starijim bratom Draganom (22). Želeći da sa krova skladišta dohvati daske, djevojčica je vjerovatno propala kroz trulu konstrukciju i pala sa visine od oko tri metra na glavu.

Na podu skladišta nabacano je kamenje, što je vjerovatno i usmrtilo djevojčicu.

– Dragan je bio potpuno izgubljen. Izvukao je iz šuta onesviješćenu sestru i na rukama je iznio do ulice. Tu ju je položio u baru. Mislio je da će je voda probuditi, ali nije. Zatim smo je prebacili u kuću, snaja ju je stavila na krevet. Vidjeli smo da ima krvi na glavi, krvarila je i iz usta… Uporno smo zvali Hitnu pomoć, ali nisu dolazili, pa nas je komšinica Ljilja prebacila do bolnice – pričaju Anitin brat Arfim i neutješna majka Zarifa.

Dragana Vejselija, očevica nesreće, zatekli smo na pančevačkom buvljaku, gdje se bavi preprodajom kartona. Zbunjen i nesrećan ispričao nam je šta se dogodilo kobnog dana.

Mesto gde su popustile daske na tavanu

Foto: RAS SrbijaMesto gde su popustile daske na tavanu

– Igrala se i pala… Sve se u jednom trenutku srušilo. Na rukama sam je sklonio iz šuta. Bila je u nesvijesti i nije se budila – kaže Dragan.

Na pitanje zašto joj je dozvolio da se penje na krov skladišta, samo je slegnuo ramenima.

Porodica Vejseli u Ulici Dimitrija Tucovića, preko puta napuštenog mlina, živi pod kirijom već tri godine. Porodično se bave prodajom kartona i sekundarnih sirovina, a Anita je bila jedino dijete u kući, radost cijele porodice.

Vejseli su za jučerašnji dan spremali slavlje. Naime, da je preživjela pad, Anita bi juče napunila 10 godina.

– Slavlje smo planirali. Zvao sam sve, prijatelje, kuma… Umjesto toga, sad ćemo da organizujemo sahranu – priča umorno Arfim.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com