Čogurić: Kajem se i dao bih sve da su braća živa - Volim Podgoricu

Čogurić: Kajem se i dao bih sve da su braća živa

Nikada nijesam mogao zamisliti da mi se nešto ovako može dogoditi i iskreno vam kažem volio bih da sam na njihovom mjestu bile su riječi kojima je Mašan Čogurić (24), optužen za ubistva braće Danijela i Davorina Ćulafića završio svoj iskazjuče u podgoričkom Višem sudu.
Završnim riječima juče je okončan sudski postupak protiv Čogurića koji je 15. februara 2014. godine u lokalu „Moskva” na Starom Aerodromu sa tri hica usmrtio braću Danijela i Davorina Ćulafića. Presudu će 5. aprila izreći sudija Vladimir Novović.

Čogurić je kazao da se kaje i da bi dao sve da su dvojica braće živa.

Otac ubijenih Davorina i Danijela Borislav Ćulafić Čogorićevu odbranu ocijenio je ,,očajničkom“, dodajući da bi se mogla sažeti u tri riječi ,,napali su me“.

On je naveo da je u potpunosti dokazana krivica optuženog i isto kao i na prethodnom ročištu zatražio od suda najstrožu kaznu za Čogurića, odnosno 40 godina zatvora.

Otac ubijenih mladića, smatra da je Čulafićeva odbrana iskonstruisana i, kako je naveo ,,da ne počiva na materijalnim dokazima niti na svjedočenjima neutralnih i nepristrasnih očevidaca Erne Bahović, Senade Kolašinac i konobarice lokala Ane Medojević”. Čogurićev branilac, advokat Danilo Mićović istakao je da je u pitanju „školski primjer nužne odbrane i tražio ukidanje pritvora i oslobađajuću presudu za svog klijenta”.

Advokat Mićović smatra da je u toku postupka utvrđeno da je optuženi Čogurić tek nakon verbalnog i fizičkog napada, odnosno tek nakon prvog udarca, ispalio tri projektila u braću Ćulafić, ,,i to jedan za drugim, vidjevši da je to jedini način da spasi svoju glavu”.

“To je jedino što je mogao u datoj situaciji preduzeti u cilju odbijanja napada, u situaciji gdje ga napadaju dvojica, i to obojica stariji, i pojedinačno fizički jači od njega, i pritom jedan od njih drži u ruci metalni predmet, za koji je optuženi Mašan Čogurić bio svjestan da mu može ugroziti život. Optuženi se brani ispaljivanjem projektila iz revolvera ,,magnum 357“ koji je tom prilikom imao kod sebe, i koji nije smišljeno, ciljno ponio da lišiživota Davorina i Danijela Ćulafića, jer ih prethodno u životu nije poznavao”,  tvrdio je advokat Mićović.

On je podsjetio da je Danijel tom prilikom kod sebe imao metalni boks, a što je nesporno utvrđeno u toku postupka. Prema riječima advokata Mićovića, njegov klijent ,,nije imao drugi izbor nego da se brani“.

“Čogurić nije mogao nigdje pobjeći, jer se našao na kraju lože između zida i stakla i tu je zadobio prvi udarac od sada pokojnog Danijela Ćulafića. Nakon prvog udarca braća su mu pokušala zadati i druge udarce. I u toj situaciji je pokušao da odreaguje racionalno govoreći im ,,bježi, bježi“, ali to nije urodilo plodo”,  rekao je Mićović.

On je kategoričan bio da su ,,braća Ćulafić bez razloga i povoda, najprije verbalno a potom i fizički napali njegovog branjenika”.

Mašan Čogurić se tereti da je 15. februara u lokalu „Moskva“ u podgoričkom naselju Stari aerodrom, nakon svađe, hicima iz pištolja ubio braću Ćulafić. U vatrenom okršaju, jedan od ispaljenih metaka okrznuo je i trudnicu Ernu Baković (23), koja je bila gošća lokala u kojem je došlo do tragedije. Ona je prošla sa lakšim tjelesnim povredama.

Prema kazivanju očevidaca, nakon kraće prepirke Čogurić je izvadio pištolj i počeo da puca na braću Ćulafić. Optuženi je sa nekoliko hitaca pogodio Danijela u glavu, koji je preminuo na licu mjesta, dok je stariji brat Davorin primio metak u grudi. Iako teško ranjen, Davorin je uspio da izađe iz lokala gdje je usljed obilnog krvarenja izgubio svijest i pao na trotoar.

I pored napora ljekara da ga spasu, on je 20 minuta po dolasku u Urgentni centar preminuo. Čogurić, koji se nakon dvostrukog ubistva dao u bjekstvo, uhapšen je istog dana oko 21.15 časova na Zlatici.

(Pobjeda)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com