(FOTO) Vraćena im je ćerka oteta prije 18 godina, ali onda je uslijedilo RAZOČARANJE ŽIVOTA - Volim Podgoricu

(FOTO) Vraćena im je ćerka oteta prije 18 godina, ali onda je uslijedilo RAZOČARANJE ŽIVOTA

Prije 18 godina, Zefani Nurs kidnapovana je iz bolnice u Kejptaunu. Poslije gotovo dvije decenije potrage, njena biološka porodica uspjela je da je pronađe, ali njihova priča nema srećan kraj. Zefani je stala na stanu žene koja ju je otela tri dana nakon rođenja.

Žena koja ju je otela iz bolnice pretvarajući se da je medicinska sestra, osuđena je juče zbog otmice, ali Zefani je i dalje uz nju. Sa svojim pravim roditeljima odbija svaki kontakt, kaže biološki otac Morni Nurs.

 – Vratio sam svoju ćerku i sada sam je ponovo izgubio. Boli kao prvi put, ako ne i više – kaže Morni.

Morni i njegova supruga Selest nikada nisu odustali od potrage za svojom otetom ćerkom. Da je baš Zefani njihova ćerka, saznali su prije godinu dana i to spletom neobičnih okolnosti.

Žena iz Južnoafričke Republike, stara oko 50 godina, proglašena je danas krivom za otmicu bebe Zefani Nurs iz bolnice u Kejptaunu u aprilu 1997. godine, tri dana nakon rođenja.

Njihova mlađa ćerka Kasidi Nurs vratila se iz škole jednog dana i ispričala svojim roditeljima da je vidjela jednu djevojčicu koja jako liči na nju. Morni se ponadao da je to Zefani i otišao da je upozna. DNK testom potvrđene su njegove sumnje.

U početku djelovalo je kao bajka, ali kako kaže Morni, ali se brzo pretvorilo u noćnu moru. Zefani je pristala da se upozna sa svojom biološkom porodicom i onda bez riječi prekinula svaki kontakt.

– Ta zla i rđava žena napunila joj je glavu svojom pričom i uništila nam šansu da upoznamo svoje dijete – kaže Morni.

Seles, majka Zefani Nurs

Foto: ProfimediaSeles, majka Zefani Nurs

Prema njegovim riječima, svaki put kada bi se viđala sa svojom biološkom porodicom, ljudima koji su je odgajili morala je da daje detaljna objašnjenja, pa čak i da prepriča o čemu su pričali.

Kontakt sa njima definitivno je prekinula u novembru prošle godine. Morni kaže da razumije da je njegova ćerka zbunjena i da su ga i radnici socijalne službe upozorili da bi mogla tako da se osjeća.

Ova situacija uticala je i na Zefaninu mamu, Selest, za koju Morni kaže da se ona “ne osjeća dobro”.

Zefani, koja ne želi čak ni da je tako zovu, već i dalje nosi ime koje joj je otmičarka dala, prekinula je svaki kontakt i sa mlađom biološkom sestrom i bratom.

– Trudimo se da budemo jaki, ali nije lako. Mnogo toga još treba da se uradi. Nadam se da sada kada je ta žena iz rešetka možemo da promijenimo stvari. Želim da vjerujem da je nismo zauvek izgubili i da će Zefani jednog dana odlučiti da se vrati kod nas – kaže Morni.

(Blic)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com