Godišnjica ubistva Zorana Đinđića - Volim Podgoricu

Godišnjica ubistva Zorana Đinđića

Članovi Vlade Srbije, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem, položili su jutros vijence na spomen-ploču u sjedištu vlade na mjestu gde je na današnji dan prije 13 godina ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić. U Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu porodica, prijatelji, stranačke kolege i građani od jutros povodom 13 godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đindjića odaju poštu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njegovom grobu.

Foto: Tanjug / Tanjug
Delegaciju DS predvodio je predsjednik Bojan Pajtić, koji je sa Đinđićevom suprugom Ružicom položio cvijeće i upalio svijeću.
Poštu Đinđiću odali su i funkcioneri te stranke Nataša Vučković, Balša Božović, Dragan Šutanovac, Dušan Petrović, Slobodan Milosavljević, Aleksandra Jerkov…

Nekadašnji potpredsednik DS i lider “Levice Srbije” Borislav Stefanović takođe je odao poštu ubijenom premijeru.

LDP organizuje tradicionalnu “Šetnju za Zorana”, od prostorija stranke do Aleje velikana, a na kratko će se zaustaviti ispred zgrade Vlade Srbije.

Zbog organizovanja ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant specijalne policijske jedinice “crvene beretke” Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamjenik.

Politička pozadina ubistva Djinđića još nije otkrivena.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com