Momci iz Higway-a uvjereni u pobjedu na Evroviziji: Sve pare od kladionica uplaćujemo u DRŽAVNI BUDŽET - Volim Podgoricu

Momci iz Higway-a uvjereni u pobjedu na Evroviziji: Sve pare od kladionica uplaćujemo u DRŽAVNI BUDŽET

Uvodnu sedmicu emitovanja crnogorske evrovizijske pjesme “The Real Thing” benda Highway obilježili su oprečni komentari slušalaca, zapažena promocija, potcjenjivačke prognoze kladionica i vijest da će u Londonu bend uskoro biti pod lupom muzičkog maga Sajmona Kauela.

Na ispraćaju druge martovske sedmice pažnja domaće muzičke javnosti usmjerena je direktno na rad jednog od najmlađih i najpopularnijih sastava Highway benda. Još od “X faktora” Marko Pešić, Luka Vojvodić i Petar Tošić postali su krupne ribe u muzičkim vodama, a potpomognuti novopridošlim Bojanom Jovovićem i pod okriljem Javnog servisa 4. marta transformisali su se u ajkule s energičnom numerom “The Real Thing”. Očekivano, premijera je izazvala burne reakcije. Probijamo led laganim pitanjem za Pešića.

Da li ste zadovoljni reakcijom javnosti i kada očekujete da će pjesma i spot dostići vrhunac slušanosti i gledanosti?

“Zadovoljni smo reakcijom javnosti jer je pjesma izazvala dosta komentara. Drago nam je da nikoga nije ostavila ravnodušnim jer smo to i ciljali. Smatramo da je bolje da ima^ mo ljude koji će reći da je pjesma fenomenalna i one koji će ići u drugu krajnost nego da svi kažu da pjesma prosječna. Mislimo da će pjesma vrhunac doživjeti upravo 10. maja na prvoj polufinalnoj noći u Švedskoj kada mi nastupamo i kada ćemo uz energičan nastup pokazati pravu vrijednost pjesme”, odgovara Pešić.

Većina mladih bendova upravlja se danas prema pregledima na Jutjubu Highway i “Prava stvar” trenutno bilježe više od 150.000, mnogo više nego za ranije objavljenu autorsku pjesmu benda “Sam”. Već nakon prve sedmice emitovanja, primjetno je da se baza slušalaca i gledalaca radova Highwaya širi. To je, cijeni Pešić, mnogo bitnije od plasmana. “Eurosong predstavja veliku odskočnu dasku za nastavak karijere. Za muzičare je možda bitnije da ostave dobar utisak i zapažen nastup kod publike nego hoće li biti 17. ili 7. Primjer je grupa Who See, koja se nije plasirala u finale, a ‘Igranka’ se i danas sluša, kao i njihove nove pjesme”, podsjeća Pešić.

Analizirajući komentare čitalaca domaćih portala primjetan je trend odavanja priznanja muzičarima jer su ispoštovali najave da će biti drugačiji od prethodnika. A Crnogorci nijesu poznati po tome da s lakoćom usvajaju nešto što iskače iz šablona… Highway trenutno o tome ne brine.

“Svjesno smo ušli u ovaj projekat s dosta drugačijom pjesmom od onih koje se inače mogu čuti na Eurosongu. Mi čvrsto stojimo iza našeg djela i vjerujemo da će ostaviti dobar utisak. Jedan od najbitnijih savjeta koje smo dobili bio je da ne obraćamo pažnju ni na kakve komentare, pozitivne ili negativne, da se fokusiramo isključivo na nastup i pjesmu”, objašnjava Pešić.

Kolege i on naročito ne obraćaju pažnju na “nemuzičke komentare” jer vjeruju da pojedini, poput onih da Highway troši državne pare uzalud i da su izabrani preko veze, mogu uticati negativno na rad tima.

“Pročitali smo neke komentare, ali stvarno ne želimo da trošimo vrijeme na one koji se uopšte ne odnose na muzički dio. Takve stvari samo negativno mogu da utiču na bend i naše raspoloženje, tako da ne vidim razlog komentarisanja”, jasan je Pešić.

Za kraj priče o reakcijama publike, osvrnuli smo se i na zvaničan sajt Eurosonga utisci stranaca su podijeljeni. Jedni tvrde da nijesmo smjeli okrenuti leđa baladama, drugi grme da imamo ludačku energiju za finale. Scenskim nastupom, koji je u j eku priprema, naši aduti neće pomiriti ove dvije suprotstavljene struje.

“Upravo je poenta što mi ne želimo da mirimo te dvije strane, već nam je cilj da se poveća broj onih koji će reći ovo je ludo i energično, sigurno idu u finale. Ne želimo da pravimo nikakve kompromise, već da ostanemo svoji do kraja. Scenski nastup se već uveliko priprema i biće sigurno pravi spektakl. Na sceni ćemo biti s plesačicom koja će imati zapažen nastup, uz neke inovativne ideje koje sada ne smijemo da otkrivamo”, tajanstven je muzičar.

Na promociji su iz Highwaya s osmijehom poručili kladionicama da se dobro pripreme jer su spremni da na pobjedu ulože 100 eura, iako ih bukmejkeri pozicioniraju na dno i ne daju optimistične prognoze. Sada znamo gdje će pare završiti ako Crna Gora trijumfuje. Najmanja kvota na pobjedu je 150.

“Još bolje što nam nijesu naklonjene. Sve što uzmemo od kladionice nakon pobjede uplatićemo u državni budžet Crne Gore (smijeh)”, obećava Pešić.

Za razliku od dosta prethodnika, promocija Highwaya van Crne Gore je intenzivna. O tome svjedoči informacija da se ekipa trenutno nalazi u Srbiji, gdje uvježbava nastup uživo i djelimično razmišlja o predstojećem koncertu u Londonu 17. aprila. U tamošnjem “Cafe de Paris” lokalu sjatiće se brojni svjetski menadžeri, a zbog Highwaya, između ostalog, dolaze i predstavnici slavne izdavačke kuće “Syco”. Na njenom čelu je Sajmon Kauel, jedan od najuglednijih žirora slavnih muzičkih takmičenja kao što su “Pop Idol”, “The X Factor”, “Britain's Got Talent” ‘American Idol”… Upravo iz pomenute kuće stižu kritike koje Pešićevo srce miluju kao note.

“Što se tiče Londona, tamo će biti producenti diskografske kuce ‘Syco’ na čijem čelu je upravo Kauel. Dolaze iz razloga što smo bili učesnici ‘X faktora, a najbolje kritike za sad dobili smo upravo od njih. Kada je u pitanju promocij a, do sada smo gostovali na RTS-u, Pinku, Kopernikusu i još nekoliko televizija i radio-stanica, tako da radimo punom parom. Planirane su i posjete Hrvatskoj i BiH, koje su s nama u istoj polufinalnoj grupi”, podsjeća Pešić na kraju.

Prikažite najljepše pejzaže

S numerom i spotom “Sam” Highway je nedavno zauzimao vrh regionalne top liste Domaćica na MTV Adria kanalu, a evrovizijski projekat motivisao je predstavnike te muzičke kuće da s Highwayom prije nekoliko dana realizuju opširan intervju. Predstavnici Crne Gore odgovorili su na pitanje kako bi voljeli da ih predstave u razglednici prije izvođenja pjesme.

“Mora da se vidi Sveti Stefan, Crno jezero, nekoliko kafića u Podgorici i izgradnja auto-puta gdje bismo se slikali. Treba nam auto-put jer smo Highway (eng. naziv za auto-put). Da nas slikaju kako lopatom počinjemo gradnju”, kazali su momci, a Pešić Vikend novinama dodaje da realizaciju razglednice članovi sastava prepuštaju organizacionom timu.

“Iskreno, oko te razglednice se najviše pitaju ljudi koji se bave organizacijom. Mi nemamo ništa protiv toga da se prikažu neki od najljepših pejzaža iz Crne Gore i da na taj način pomognemo promovisanju države”, zaključuje Pešić.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com