Izvještaj o kopilotu koji je ubio 150 ljudi: Ljekari predlagali psihijatrijsko liječenje - Volim Podgoricu

Izvještaj o kopilotu koji je ubio 150 ljudi: Ljekari predlagali psihijatrijsko liječenje

Andreasa Lubica, kopilota kompanije “Germanwings” ljekari su dvije nedjelje prije nego što je oborio avion sa 150 ljudi uputili na liječenje u psihijatrijsku ustanovu.

To se navodi u finalnom izvještaju francuskih istražitelja koji su objavili i da je Lubic patio od teške depresije.

U izvještaju se dodaje da je Lubic namjerno oborio avion i zahtijeva se stroža medicinska kontrola pilota.

Istraga je pokazala da se Lubic obratio nekolicini ljekara u mjesecima prije nesreće, ali nijedan od njih nije upozorio kompaniju u kojoj je on radio, prenosi BBC.

Francuska služba za istragu avionskih nesreća BEA je u svom konačnom izvještaju navela da je Lubic u decembru 2014. godine počeo da pokazuje simptome psihotično depresivne epizode i da se tokom narednih nekoliko mjeseci konsultovao sa nekoliko ljekara.

Jedan od tih ljekara je preporučio liječenje Lubica u psihijatrijskoj ustanovi samo dvije nedjelje prije tragičnog događaja.

U izvještaju BEA se potvrđuju preliminarni zaključci prema kojima je Lubic odgovoran za pad aviona, u kojem je stradalo 150 ljudi.

Avion “Germanwings”A320 letio je iz Barselone za Dizeldorf, a srušio se u francuskom dijelu Alpa 24. marta prošle godine. Poginulo je svih 150 putnika i članova posade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com