PODGORICA: Policija bezuspješno traži auta koja je Mujović kupio Marovićevim parama, A PRED NOSOM SU IM - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policija bezuspješno traži auta koja je Mujović kupio Marovićevim parama, A PRED NOSOM SU IM

Dok in­spek­to­ri kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je po­ku­ša­va­ju da uđu u trag vo­zi­li­ma ko­ja je Ve­se­lin Mu­jo­vić (62) ku­pio nov­cem ko­ji je na pre­va­ru uzeo od Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, sku­po­cje­ni auto­mo­bi­li su ju­če bi­li par­ki­ra­ni u ga­ra­ži ho­te­la „Pre­mi­jer“.

Na eks­klu­ziv­nim fo­to­gra­fi­ja­ma ko­je „Dan“ ob­ja­vlju­je, ju­če uju­tro su u ga­ra­ži bili par­ki­ra­ni džip „to­jo­ta“ PG FP 929, ko­ji se vo­di na Mu­jo­vi­ća, i vo­zi­lo sa ozna­ka­ma PG FM 210, re­gi­stro­van na ime nje­go­ve kćer­ke Sve­tla­ne. Po­li­ci­ja sum­nja da je ta dva vo­zi­la, kao i džip „to­jo­ta“ PG FP 226, i još je­dan auto­mo­bil, Mu­jo­vić ku­pio upra­vo od nov­ca ko­ji je uzeo od Ma­ro­vi­ća.

– Dži­po­vi „to­jo­ta“ PG FP 929 i PG FP 226, vla­sni­štvo Ve­se­li­na Mu­jo­vi­ća, ko­je po­li­ci­ja po­tra­žu­je, bi­li su par­ki­ra­ni u jed­noj ga­ra­ži u Pod­go­ri­ci. Po­sli­je nje­go­vog hap­še­nja vo­zi­la su ne­sta­la, a po­li­ci­ja po­ku­ša­va da im uđe u trag. Me­đu­tim, jed­no od ta dva vo­zi­la ju­če uju­tro je bi­lo par­ki­ra­no u ga­ra­ži ho­te­la „pre­mi­jer“. Ta­mo je bi­lo par­ki­ra­no i auto „to­jo­ta“ PG FM 210, ko­je je re­gi­stro­va­no na Sve­tla­nu Mu­jo­vić, a sum­nja se da je i taj auto ku­pljen od nov­ca ko­ji je njen otac uzeo od Ma­ro­vi­ća – ka­že iz­vor podgoričkog lista.

Auto­mo­bi­li su ku­plje­ni i re­gi­stro­va­ni, ka­ko se sum­nja, u pe­ri­o­du ka­da je Mu­jo­vić od Ma­ro­vi­ća uzeo 890.000 eura. Ope­ra­tiv­ni po­da­ci uka­zu­ju da je Mu­jo­vić, iz­me­đu osta­log, ku­pio če­ti­ri auto­mo­bi­la i je­dan stan na eks­klu­ziv­noj lo­ka­ci­ji u Pod­go­ri­ci.
Ve­se­lin Mu­jo­vić je uhap­šen zbog sum­nje da je od pred­sjed­ni­ka po­li­tič­kog sa­vje­ta DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća uzeo 890.000 eura ka­ko bi čla­no­vi­ma nje­go­ve po­ro­di­ce olak­šao sta­tus u is­tra­ga­ma ko­je se vo­de pro­tiv njih.

Sum­nja da je Mu­jo­vić pre­va­rio pred­sjed­ni­ka po­li­tič­kog sa­vje­ta DPS-a pro­is­te­kla je upra­vo iz Ma­ro­vi­će­vog is­ka­za. Na­i­me, dok je sa­slu­ša­van u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu zbog sum­nje da je uče­stvo­vao u ne­ko­li­ko vi­še­mi­li­on­skih pre­va­ra u Bu­dvi, Ma­ro­vić je tu­ži­o­cu is­pri­čao da je Mu­jo­vi­ću dao ve­li­ku svo­tu nov­ca. Su­mu od 40.000 eura Mu­jo­vi­ću je u Ma­ro­vi­će­vo ime pre­dao član nje­go­vog obez­bje­đe­nja Ne­nad Kr­sta­jić u bu­dvan­skom lo­ka­lu Woow. Dru­gu is­pla­tu od 400.000 eura osum­nji­če­nom je pre­dao Vla­di­mir Pre­le­vić, ta­ko­đe član Ma­ro­vi­će­vog obez­bje­đe­nja, a po­sli­je iz­vje­snog vre­me­na dao mu je još 450.000.

Pre­ma do­ka­zi­ma ko­je po­sje­du­je tu­ži­la­štvo, Mu­jo­vić je od Ma­ro­vi­ća pr­vi put uzeo no­vac na­vod­no kao po­zaj­mi­cu za Đur­đi­nu Iva­no­vić, ko­ja je u to vri­je­me bi­la spe­ci­jal­ni tu­ži­lac. Tvr­dio je da joj je po­treb­no 40.000 eura, na­po­mi­nju­ći da se ona na­la­zi na če­lu or­ga­na ko­ji je po­kre­nuo vi­še is­tra­ga pro­tiv čla­no­va nje­go­ve po­ro­di­ce. Pre­le­vić je, ka­ko na­vo­de iz tu­ži­la­štva, no­vac no­sio za iz­mi­šlje­no pod­mi­ći­va­nje Kat­ni­ća i nje­go­vih bli­skih sa­rad­ni­ka.
Mu­jo­vić je novac za­dr­žao za se­be.

Spor­na pi­sma

Pri­li­kom hap­še­nja Ve­se­li­na Mu­jo­vi­ća, pod­go­rič­ka po­li­ci­ja je na vi­še lo­ka­ci­ja u gra­du pre­tre­sla sta­no­ve ko­je je on ko­ri­stio. Po­što je li­šen slo­bo­de, po­li­ci­ja je oba­vi­la pre­tres Mu­jo­vi­će­ve ku­će i tom pri­li­kom za­pli­je­ni­la vi­še do­ku­me­na­ta. Dio njih, de­se­tak pi­sa­ma i od­re­đe­ne po­tvr­de, ne­stao je na pu­tu do po­li­ci­je, zbog če­ga je po­kre­nu­ta is­tra­ga pro­tiv po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka Da­li­bo­ra Me­do­je­vi­ća i Ni­ko­le Ter­zi­ća.

2 komentara

  1. I am usually to running a blog and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and keep checking for new information.

  2. I’m impressed, I have to admit. Really rarely do you encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you may have hit the nail around the head. Your concept is outstanding; the pain is a thing that there are not enough persons are speaking intelligently about. I am happy that I came across this inside my find something about it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com