VIDEO: Teroristički napad u Ankari: Na DESETINE MRTVIH, Turska na nogama! - Volim Podgoricu

VIDEO: Teroristički napad u Ankari: Na DESETINE MRTVIH, Turska na nogama!

Najmanje 34 osobe su poginule, među kojima su i dvojica napadača, a 75 ih je povrijeđeno u snažnoj eksploziji u centru Ankare, kazali su lokalni zvaničnici. Premijer Turske Ahmet Davutoglu sazvao je hitnu sjednicu Savjeta za bezbjednost.

https://www.youtube.com/watch?v=ZigX2EBB7AM

Centar prijestonice je potpuno zatvoren, grad nadlijeću policijski helikopteri. Stručnjaci za eksploziv istražuju mjesto nesreće.

Prije dva dana američka ambasada u Turskoj upozorila je na mogućnost napada na vladine zgrade u Ankari i pozvala američke državljane da izbjegavaju te kvartove, prenio je AP

https://www.youtube.com/watch?v=DqWH1b3C0Gw

U toku je hitna sjednica Savjeta za bezbjednost Turske koju vodi premijer zemlje, uz učešće načelnika turskog generalštaba.

Eksplozija se dogodila u kasnim popodnevnim satima na autobuskoj stanici nedaleko od raskrsnice Gjuven park u samom centru turske prijestonice, u trenutku kada je na njoj bilo mnogo ljudi.

“Bomba je, očigledno bila postavljena u automobil u stambenoj četvrti u samom centru Ankare. Mnogo je žrtava, mnogo automobila gori. Jedan automobil je potpuno izgorio. Sve se to desilo u trgovinskoj četvrti u kojem ima veoma mnogo ljudi“, ispričala je za RT novinarka Onur Burčak Beli.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com