ZAMALO IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Dječak (14) spasio druga iz nabujale rijeke - Volim Podgoricu

ZAMALO IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Dječak (14) spasio druga iz nabujale rijeke

U prokupačkom Romskom naselju pored reke Toplice, desila se prava drama u kojoj je samo zahvaljujući velikoj sreći, ali i prisebnosti četrnaestogodišnjeg Fermana Amzića spasen šestogodišnji dječak Bojan Jašarević koji je upao u nabujalu rijeku Toplicu.
Prema riječima mještana, dječaci su bili pored rijeke i hvatali drva koja su plutala zbog povećanog vodostaja posljednjih dana.Mališan se najverovatnije svojom nepažnjom, u jednom trenutku okliznuo i upao u hladnu rijeku.

Kako nije znao da pliva, počeo je da tone i da se davi.

“Nekoliko dječaka je bilo u tom trenutku pored rijeke. Ipak, najprisebniji je bio Amzić, koji je bez razmišljanja skočio za mališanom koji je u trenutku skroz potonuo. Samo zahvaljujući velikoj sreći uspeo je da uhvati i izvuče iz rijeke preplašenog mališana”, kaže jedan od očevidaca ovog događaja.

Sam Amzić skromno ne želi mnogo da komentariše svoj hrabri čin. Kaže da se nije ni sekunde dvoumio da li da skoči u Toplicu i pomogne mališanu.

“U tom trenutku nisam ni bio svjestan da je rijeka hladna i duboka i da mogu i ja da se udavim. Razmišljao sam samo kako da izvučem Bojana. Na sreću uspio sam”, ističe skromni četrnaestogodišnjak.

Sem što je bio preplašen i što se napio vode, mali Bojan je prošao bez težih posljedica.

Inače, gotovo identična situacija u ovom naselju se dogodila i aprila 2014. godine u vreme velikih poplava, kada je takođe vodostaj na Toplici bio mnogo veći od uobičajnog. Tada se umalo nije udavio petogodišnji Kristijan Avramović dok je sa braćom i rodbinom vadio grane i stabla iz nabujale rijeke. Tada je dječaka od utapanja spasio njegovog brata Turkijana Avramovića (23).

Kristijan je konopcem koji je obmotao oko ruke, hvatao drveće koje je plutalo rijekom. Nije ni slutio da će ga stablo koje iznad površine vode i nije izgledalo tako veliko povući sa sobom.

Vodena bujica ga je povukla, ali je imao sreću da su mu pomogli rođaci i brat Turkijan koji su ga u poslednjem trenutku spasili.

Divlje i nelegalno romsko naselje kod nekadašnje Fabrike stakla u Prokuplju, nalazi se neposredno pored rijeke Toplice i nije rijedak slučaj predhodnih godina da dio naselja budu poplavljene.

Žitelji ovog naselja, uglavnom Romi kada reka nadođe sa obale izvlače drveće i grane koje bujica nosi sa sobom i na taj način spremaju drva za zimu.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com