Pomozimo samohranoj majci Svetlani Knežević i njenim ćerkama - Volim Podgoricu

Pomozimo samohranoj majci Svetlani Knežević i njenim ćerkama

Banka hrane apeluje na sve humane građane da pomognu samohranoj majci Svetlani Knežević iz Kolašina koja sa ćerkama živi u jako lošim uslovima.

“Nakon smrti muža, Svetlana Knežević iz Kolašina ostala je sama sa dvije kćerke. Borila se da im obezbijedi topli dom. Kada je sklopila drugi brak vjerovala je da će  źivot ići boljim tokom i da su teški dani iza njih. Brak je propao, a Svetlana se morala izboriti sa problemima”, navode iz Banke hrane.

Bivši muż ne radi i ne plaća alimentaciju za svoje dvije kćerke .

“Najstarija kćerka je prinuđena da živi kod babe i djeda iz finansijskih razloga,  povremeno dođe kod majke, a  tri mlađe,  od kojih su dvije maloljetne žive sa majkom. Njihov żivot je golo preżivljavanje.Žive od socijalane pomoći u iznosu od 130 eura. Svetlana radi sve fizičke poslove pa i one najteže do kojih  może doći”, navodi se u saopštenju Banke hrane.

Svetlana je morala da operiše štitnu zlijezdu,  a javili su se  problemi  sa kičmom.

Dok je bila u bolnici, isključili su im struju zbog neplaćanja.

Bili su u mraku mjesec, djeca su pisala i učila pod svijećom, i Svetlana nije imala izbora pa je dvije socijale dala za struju.

Pokvareni su im uređaji, a za život i hranu Svetlana i kćerke skupljaju gvožđe po okolini.

Svetlana ima još jedan problem.

Kako navode u saopštenju iz Banke hrane, ona već drugi mjesec ne dobija socijalnu pomoć jer nema presudu da joj muž ne izmiruje alimentaciju.

Ona moli Centar za socijalni rad i resorno Ministarstvo da im pomognu.

Zahvalna je Banki hrane na doniranju sredstava kako bi preživjeli.

“Molimo sve dobre ljude da donacijom polovnih stvari (šporeta,bojlera..) kao i hrane i garderobe pomognu ovoj porodici . Molimo i društveno odgovorne firme da daju svoj doprinos u borbi  za puko preživljavanje ove samohrane majke. Žiro račun za pomoć je kod  CKB na ime Svetlana Knežević 510170897128805851. Svi koji žele pomoći mogu od Banke hrane CG , kao i uvijek do sada , dobiti kontakt porodice Kneżevic na e-mejl [email protected], telefon 069495680, kao i na FB stranici”, zaključuje se u saopštenju Banke hrane.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com