MUP: Pokušaj najprimitivnije podvale DF-a, za falsifikovani dokument do pet godina zatvora - Volim Podgoricu

MUP: Pokušaj najprimitivnije podvale DF-a, za falsifikovani dokument do pet godina zatvora

Tvrdnja Demokratskog fronta da kroz uređaj za elektronsku identifikaciju prolazi i grubi falsifikat je pokušaj najprimitivnije podvale, kazao je Dragan Pejanović iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz DF-a su danas saopštili da uređaji za elektronsku identifikaciju birača ne mogu da prepoznaju falsifikovana dokumenta.

Funkcioner DF-a Milutin Đukanović kazao je da je juče u Tivtu, običnom plastičnom karticom na kojoj su bili kopirani podaci sa nečije lične karte, testirao uređaj za elektronsku identifikaciju birača, i da on nije registrovao da se radi o falsifikatu.

“Kroz taj uređaj može da prođe i grubi falsifikat”, tvrdi Đukanović.

Iz MUP-a su oštro demantovali navode DF-a.

“To je pokušaj najprimitivnije podvale. MUP vrlo odgovorno i posvećeno realizuje obaveze iz izbornih zakona. Ovo rješenje je osmislio upravo Đukanović. Ovo je pokušaj diskreditacije sistema”, kazao je Pejanović na današnjoj konferenciji za novinare.

Ističe da je mogućnost zloupotrebe onemogućena.

“Uređaji nijesu namijenjeni za forenziku. Hipotetički, svako može da falsifikuje ličnu ako mu se to isplati. Obična plastična kartica je nešto što će, ako se potencijalo pojavi, biti prepoznato od biračkog odbora. Ko napravi lažnu ili izda ispravu u namjeri da je upotrijebi kao pravu, kazniće se zatvorom do pet godina”, upozorio je Pejanović.

Jasno poručuje-nemoguće je da neko iz inostranstva to zloupotrijebi.

“Ovo je samo način identifikacije birača”, kazao je on.

Karolina Vučinović, načelnica Filijale za upravne i unutrašnje poslove, kazala je da je upravo ona omogućila DF-u pristup uređajima.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com