Projekat 1000+: U ponedjeljak prijave za stanove, saznajte gdje su najjeftiniji, a gdje najskuplji stanovi - Volim Podgoricu

Projekat 1000+: U ponedjeljak prijave za stanove, saznajte gdje su najjeftiniji, a gdje najskuplji stanovi

Ministarstvo održivog razvoja i turizma objaviće u petak poziv za građane za ušečće u projektu 1.000 plus stanova.

Prijava će, kako je saopšteno na konferenciji za novinare, početi u ponedjeljak 21. marta. Javni poziv će trajati 30 dana. U ponudi će biti ukupno 753 stana, a najviše ih je u Podgorici – 641.

Cijene stanova, kako je saopšteno, biće između 500 i 1.200 eura. Najjeftiniji su u Plužinama, a najskuplji u Podgorici, prenosi portal RTCG.

Riječ je o stanovima u devet crnogorskih opština, koje će graditi 16 građevinskih kompanija. Planirana su 33 objekta, od kojih je završeno njih sedam, dok je krajnji rok za izgradnju svih objekata druga polovina 2017. godine.

U projektu će učestvovati sedam banaka CKB, Erste, Komercijalna, NLB, Societe Generale, Prva i Lovćen banka. Od projekta je odustala Hypo Alpe Adria banka.

Zainteresovani građani će stanove moći da kupe u Podgorici (641), Nikšić (47), Bijelo Polje (25), Herceg Novi (16), Plužine (11) Pljevlja (8), Ulcinj i Cetinje po dva i Mojkovac jedan.

Predsjednik Projektnog odbora Marko Čanović podsjetio je da će građani koji budu učestvovali u projektu 1000 + dobiti kredit vraćati po kamatnoj stopi 3,99 odsto, što je za dva procenta manje od tržišnih uslova.

“Obrada kredita neće preći 0,4 odsto od ukupnog iznosa, a dogovorili smo sa Notarskom komorom da njihove usluge ovjere ugovora biti 50 odsto niže”, precizirao je Čanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com