Svršenim studentima BESKAMATNI KREDITI za zapošljavanje - Volim Podgoricu

Svršenim studentima BESKAMATNI KREDITI za zapošljavanje

Investiciono-razvojni fond (IRF) ponudio je, kroz Program finansijske podrške za ovu godinu, novu beskamatnu kreditnu liniju nezaposlenim visokoškolcima, odnosno budućim privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima, zainteresovanim da pokrenu i razviju sopstveni biznis.

IZ IRF-a su naveli da uslovi kreditiranja po kojima se odobravaju projekti, shodno Programu podrške, podrazumijevaju maksimalan iznos od 50 hiljada EUR, odnosno 30 hiljada za preduzetnike, kamatu od nula odsto, četvorogodišnji grejs period i rok otplate do 12 godina.

Rok otplate, kako su objasnili na seminaru za visokoškolce na temu „Možeš i ti“, uključuje grejs period.

Predstavnici IRF-a su naveli da prilikom apliciranja klijent treba da ima jasnu vizuju, predstavi održiv biznis kroz realizaciju svoje poslovne ideje, da ima potencijalno nabavno tržište za sirovinu, realno sagleda troškove i rizike koji prate taj biznis, da ima jasan, odnosno zaokružen proizvodni proces i finalno tržište prodaje.

Oni su dodali da je cilj Programa kreditiranja visokoškolaca podsticanje osnivanja i razvoja poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, koji su u vlasništvu crnogorskih državljana sa visokom stručnom spremom, a nalaze se na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje.

„Veliko interesovanje visokoškolaca za finansijsku podršku dodatno je podstaklo IRF da na teritoriji Crne Gore organizuje edukativne seminare za tu ciljnu grupu pod sloganom ‘Možeš i ti'“, navodi se u saopštenju.

IRF je, kako su saopštili njegovi predstavnici, na taj način dodatno informisao zainteresovane o proceduri osnivanja preduzeća, načinu apliciranja za kreditna sredstva, predlozima održivih biznis ideja i najčešćim greškama pri osnivanju start-up kompanija, čime je želio ohrabri u otpočinjanu sopstvenog biznisa.

Iz IRF-a su naveli da je organizacija seminara imala za cilj da se u direktnoj komunikaciji za svim zainteresovanim visokoškolcima obezbijedi viši stepen njihovog uključivanja u preduzetništvo i stvaranje uslova za zapošljavanje nezaposlenih.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com