Tuča tokom rasprave o budžetu: Bulatović pesnicom udario Popovića - Volim Podgoricu

Tuča tokom rasprave o budžetu: Bulatović pesnicom udario Popovića

Glavna javna rasprava o nacrtu odluke o budžetu Opštine za 2016. godinu prekinuta je jer je savjetnik predsjednika SO Dragoljub Bulatović pesnicom udario predsjednika sindikalne organizacije Službe zaštite i spasavanja Vuksana Popovića.

Popović je, čini se, kako pišu Dnevne novine, u pripitom stanju ometao rad rasprave optuživši predsjednicu opštine Željku Vuksanović za “tjeranje gladnih radnika kući” i tvrdio da će po njihovim tužbama Opština izgubiti pola miliona eura.

Dok se čekalo da interveniše obezbjeđenje, počeo je verbalni konflikt i sa Bulatovićem, koji je prišao i udario ga. Bulatović je od ranije poznat javnosti po ispadima, a u nekoliko navrata je vrijeđao i prijetio novinarki DN.

Glavna javna rasprava je nastavljena u drugoj prostoriji, gdje je došlo do verbalnog konflikta između bivšeg i sadašnjeg sekretara za finansije Luke Medenice i Gorana Rakočevića.

Učesnike rasprave o budžetu zanimalo je koliko će radnika izgubiti posao prilikom sistematizacije u Centru za kulturu i da li će biti zatvorena biblioteka koja je u okviru te ustanove. Tina Lakićević, zaposlena u Centru za kulturu, pitala je predsjednicu koliko je budžetom planirana otpremnina i koliko će radnika ostati bez posla.

“Netačne su priče za zatvaranje biblioteke, ako je postojala 100 godina, postojaće i sad. Nije odlučeno još koliko će zaposlenih ostati bez posla u Centru za kulturu, ali moram da vam kažem da 264.000 eura za plate zaposlenima u ovoj ustanovi koje izdvaja zajednica, a koji jedva 2.000 izdvaja za kulturu je bacanje para. Čak da su svi ljudi u Centru za kulturu najveći stručnjaci sa sve sertifikatima, to ova zajednica ne može da podnese. Ne mogu vam tačno sada reći koliko će novca biti za otpremninu, ali nijednog centa više nego što je to zakonom predviđeno”, kazala je Vuksanović.

Bivši sekretar za finansije Luka Medenica pitao je predsjednicu kako to da bužet za 2016. godinu nema obrazloženje za prihode i rashode, kao i koliko je po budžetu radnika, a koliko viškova i da li je to planirano u predviđenih 150.000 eura.

“Interesuje me koju plansku dokumentaciju sa 5.000 eura možete uraditi i koji su to projekti. Bivši predsjednik Mileta Bulatović, bivši glavni administrator Zoran Vlahović i ja smo politički diskriminisani, jer nijesmo primili nijednu naknadu”, kazao je Medenica.

Vuksanović je istakla da nijesu diskriminisani i da bi primili naknade da je postojalo rješenje.

“Došli smo poslije vas pa smo zatekli to što smo zatekli, to je hrabrost što me pitate. Skoro deset godina nijeste plaćali poreze i doprinose. Isplaćivali ste neto, a ne bruto, ali odgovorićete to negdje drugo. Što se tiče Mile te Bulatovića, nije planiran budžetom i zato što je on primao plate nije trebalo po zakonu da ih prima, za to ćete i Vi biti pitani od strane specijalnog tužioca. A i sa Vlahovićem teče postupak i to je druga stvar”, kazala je Vuksanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com