U kući Mujovića pronađena dokumenta trojice visokih policijskih službenika - Volim Podgoricu

U kući Mujovića pronađena dokumenta trojice visokih policijskih službenika

U kući kontroverznog podgoričkog biznismena Veselina Mujovića, nakon hapšenja sredinom februara, pretresom su pronađena dokumenta trojice visokih policijskih službenika.

Kako Pobjeda saznaje, među zaplijenjenim dokumentima su i indeksi, odnosno magistarski radovi trojice policijskih službenika, od kojih je jedan dokument na ime službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Tužilaštvo provjerava da li su dokumenta koja su pronađena kompromitujuća za one čija imena su se našla na njima i odakle i pod kojim okolnostima su dospjela kod Mujovića.

Pobjeda nezvanično saznaje da su u toku saslušanja koja će odgonetnuti sumnju da li je bilo zloupotreba i da li je Veselin Mujović policijskim službenicima pomagao da završe fakultet posredstvom brata Ranka Mujovića, koji je bio dekan Pravnog fakulteta.

Izvor iz istrage kazao je za Pobjedu da “Mujović nikada nije radio džabe”, već je sve svoje usluge naplaćivao po visokim tarifama. Tako je, podsjetimo, čak i od visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića „iskamčio“ 800.000 eura, kako bi mu, prema stavu Tužilaštva, tim novcem platio njegov bolji status u tužilačkim istragama. Na spisku prevarenih je još nekoliko imena, među kojima i bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović.

Oni čija imena su se našla u dokumentima koje su istražitelji izuzeli iz Mujovićeve kuće su na spisku za saslušanja. Policija je 17. februara po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića pretresla kuću Veselina Mujovića. Nakon dva dana ustanovljeno je da nedostaje 11 pisama i dva dokumenta Tužilaštva.

Za sada jedini koje Specijalno tužilaštvo krivi za nestanak dokumenata su policajci Nikola Terzić i Dalibor Medojević.

Šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Dalibor Medojević i inspektor kriminalističke policije Nikola Terzić osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja. Sumnje Tužilaštva negirali su iz Uprave policije, tvrdeći da protiv Medojevića i Terwzića nije prezentovan nijedan dokaz za teške optužbe.

Sa druge strane, Specijalno tužilaštvo je odgovorilo da su radili u skladu sa zakonom. Osim Tužilaštva, odgovornost za nestanak dokumenata i pisama ispitaće i Unutrašnja kontrola, ali na spisku osoba koje će provjeriti neće biti samo Terzić i Medojević, već je istraga proširena na sve koji su rukovodili, evidentirali i predavali dokumenta. Osumnjičeni Terzić i Medojević se brane sa slobode jer je vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo kao neosnovane žalbe Specijalnog državnog tužilaštva da im se odredi tridesetodnevni pritvor.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com