UCG planira rekonstrukciju toplane, sanaciju Tehničkog fakulteta… - Volim Podgoricu

UCG planira rekonstrukciju toplane, sanaciju Tehničkog fakulteta…

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore utvrdio je dio razvojno-investicione politike prihvatanjem prijedloga rektora za kapitalne investicije u 2017. godini koje se, između ostalog, odnose na rekonstrukciju toplane UCG i sanaciju zgrade Tehničkih fakulteta, ali i na izgradnju Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti na Cetinju.

Prijedlog rektorke Radmile Vojvodić za kapitalne investicije u narednoj godini odnosi se i na rekonstrukciju termotehničkih instalacija u zgradi bazne nastave i laboratorijama Tehničkih fakulteta, zgradu za potrebe Filološkog fakulteta i nastave svih fakulteta u kampusu po programima mobilnosti studenata i profesora u Podgorici, ali i na fiskulturnu salu Fakulteta za sport u Nikšiću.

Na današnjoj sjednici Upravni odbor izabrao je vanrednog profesora Dragana Bogojevića za dekana Filološkog fakulteta. Bogojeviću će trogodišnji mandat, koji preuzima s pozicije vršioca dužnosti dekana, započeti sjutra.

Izabran je i dekan Medicinskog fakulteta. Riječ je o aktuelnom dekanu akademiku prof. dr Goranu Nikoliću, koji će novi mandat započeti 2. avgusta.

Na sjednici Upravnog odbora konstatovano je da je prestala dužnost v.d. dekana Mašinskog fakulteta prof. dr Aleksandru Vujoviću. Upravni odbor izabrao je redovnog profesora Igora Vušanovića za dekana te univerzitetske jedinice.

Vušanoviću mandat počinje sjutra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com