NLB daje kredite do sto hiljada eura za pripremu turističke sezone - Volim Podgoricu

NLB daje kredite do sto hiljada eura za pripremu turističke sezone

NLB Banka je uvela Turistički kredit za pripremu sezone namijenjen građanima koji posjeduju kapacitete koje koriste za turističku namjenu i žele da poboljšaju svoju ponudu bilo za izgradnju, proširenje, adaptaciju, rekonstrukciju, renoviranje, ali i za promjenu kategorizacije objekata i uvođenje dodatnih usluga kojima će povećati ukupni kvalitet turističke ponude, saopšteno je iz te banke.

“Kredit se odobrava u iznosu do sto hiljada eura uz mogućnost isplate do 30 odsto kredita u gotovini uvažavajući zahtjeve klijenata za lakšom organizacijom aktivnosti prilikom izgradnje i rekonstrukcije turističkih kapaciteta. Posebnost ponude se ističe u sezonskom načinu otplate, čime se omogućava otplata većeg dijela glavnice kredita tokom turističke sezone kada su prihodi veći, odnosno kada je veća mogućnost za njegovu otplatu, a sasvim mali dio je raspoređen na otplatu preostalim mjesecima van sezone”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da se kredit može odobriti po varijabilnoj ili fiksnoj kamatnoj stopi od kojih zavisi i period otplate kredita. Krediti koji se odobravaju po varijabilnoj kamatnoj stopi, koja se kreće već od 7,99 odsto + 6M Euribor sa maksimalnim periodom za otplatu kredita od 15 godina, dok se fiksna kamatna stopa kreće od 8,99 odsto i uz maksimalni period otplate od 10 godina.

“Ideja da kreiramo kredit za pripremu turističke sezone je nastala sa željom da klijentima omogućimo da spremni dočekaju turističku sezonu, da turistima ponude bolje uslove, koji će doprinijeti razvoju turističke djelatnosti, poboljšanju turističke ponude, a posljedično uticati na produženje sezone, povećanje konkurentnosti, prodaje i ukupnih prihoda za korisnike kredita. Svakako, vjerujemo, da će bolji uslovi i unaprijeđena turistička ponuda pomoći da se poveća broj turista koji će posjetiti  Crnu Goru”, izjavila je Jelena Vujović, vođa Odjeljenja marketinga, brige o korisnicima i koordinacije.

“Za mala i srednja preduzeća i preduzetnike, koji žele da unaprijede svoje turističke kapacitete, nudimo Investicioni kredi kojim mogu investirati u neophodnu opremu, poslovni prostor ili rekonstrukciju poslovnog objekta, po najpovoljnijim uslovima uz grejs period do 12 mjeseci i sa periodom otplate do 84 mjeseca, a osmišljen je na način da se može prilagoditi biznis planu preduzeća”, zaključuje se u saopštenju.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com