Rudari dobili poziv za razgovore - Volim Podgoricu

Rudari dobili poziv za razgovore

Član Izvršnog odbora Samostalnog sindikata Boksita, Nikola Žugić, kazao je da je sastanak zakazan u sedam sati na rudokopu Zagrad i da su radnici prihvatili razgovore jer su to u svojim zahtjevima tražili.

„Razgovorima ćemo pokušati da nađemo rješenje za nastalu situaciju, ali i za naše izričite zahtjeve koji se odnose na dugoročni razvoj rudnika i očuvanje radnih mjesta. Sigurni smo da je to u interesu, ne samo zaposlenih, već i vlasnika Boksita i države“, rekao je Žugić.

Radnici, koji su bili uposleni na površinskom kopu Zagrad, najavili su da neće ni u narednom periodu dozvoliti odvoz rude, iako je vlasnik Veselin Pejović raskinuo ugovor sa podizvođačem, firmom Rudkop, čime i oni ostaju bez posla.

Rudari su se i jutros okupili na Zagradu, ali im pojačano obezbijeđenje nije dozvolilo da prođu rampu i uđu na kop gdje su radili.

Predstavnici radnika Boksita su kazali da ih je vlasnik firme Rudkop, Ostoja Majmunović, obavijestio da je Pejović jednostano raskinuo ugovor. Majmunović je tražio od radnika da potpišu rješenja o raskidu radnog odnosa.

Radnici Rudnika boksita blokirali su u utorak ulaz kamionima za odvoz rude zahtijevajući od vlasnika ispunjenje njihovih zahtjeva.

Rudari zahtijevaju bolje uslove rada, veće plate i rješavanje pitanja eksproprijacije zemljišta za kop na Zagradu.

(Rtcg)

2 komentara

  1. Very good written article. It will be supportive to anyone who utilizes it, including me. Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com