Smijenjen direktor Aerodroma Tivat - Volim Podgoricu

Smijenjen direktor Aerodroma Tivat

Bord direktora Aerodroma Crne Gore razriješio je juče dužnosti direktora Aerodroma Tivat Damira Pinjatića i za vršioca dužnosti imenovao Jovana Mačića.
Ovu informaciju je za Dnevne novine potvrdio i direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković koji je kazao da je za v.d. direktora izabran Mačić, dugogodišnji rukovodilac na tivatskom aerodromu.

Prema informacijama DN, Jovan Mačić je rukovodilac bezbjednosti Aerodroma Tivat.

Inače, Pinjatić je na mjesto direktora došao kao kadar Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, a njegov nasljednik je član Socijaldemokrata Crne Gore Ivana Brajovića.

Time je razriješena visemjesečna kriza jer je dio zaposlenih na tivatskom aerodromu krajem prošle godine potpisao inicijativu za smjenu direktora Damira Pinjatića. U tekstu inicijative se Pinjatiću, koji je na dužnost direktora stupio 1. maja ove godine, zamjera na pogoršanju međuljudskih odnosa i traži njegova smjena.

Pinjatić je na sastanku zaposlenima poručio da ga ne interesuje ničija partijska pripadnost, ni interes stranaka već isključivo poslovna politika aerodroma koji iz godinu u godinu bilježi rekordna poslovanja i da će u tome istrajati.

Prema nezvaničnim informacijama sajta “Boka news”, radnici su bili nezadovoljni načinom na koji se Pinjatić ophodi prema nekim od radnika kao i „mobingom koji direktor vrši” nad njima, uz napomenu da je on od maja prošle godine kada je preuzeo rukovođenje aerodromom, došao u sukob sa nizom dugogodišnjih i iskusnih radnika, od kojih je neke „bez osnova kažnjavao i skrajnuo na niže ili sporedne dužnosti”.

Radnici su novinarima kazali da u reakcijama dijela zaposlenih koji su pokrenuli peticiju nema nikakve politike, već da su je „nereagovanje SDP Tivta na upozorenja i apele za pomoć koja smo im upućivali s obzirom da je direktor njihov kadar”, praktično te radnike „gurnuli u krilo SD koja je jedina pokazala razumijevanje za taj problem”.

Iz tabora bliskog Pinjatiću, sa druge strane, tvrdili su da je riječ o političkoj igri SD koja na ovaj način pokušava da oslabi SDP pred lokalne izbore u Tivtu, kao i da se protiv direktora „bune oni kojima ne odgovara precizna evidencija dolazaka na posao, kontrola radnika, sprečavanje familijarnog zapošljavanja i nepoštovanja kućnog reda” na kojima on insistira.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com