Zastarjelost: Odbačena prijava protiv Milana Babovića zbog plagijata magistarskog rada - Volim Podgoricu

Zastarjelost: Odbačena prijava protiv Milana Babovića zbog plagijata magistarskog rada

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivičnu prijavu koju je januaru prošle godine NVO Centar za građansko obrazovanje podnijela protiv funkcionera Demokratske partije socijalista u Baru Milana Babovića zbog plagijata. Tužilac Vukas Radonjić je u obrazloženju naveo daje nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, piše Pobjeda.
CGO je podnijela prijavu protiv Babovića zbog krivičnog djela povreda moralnih prava autora i interpretatora, kojim su, kako su naveli, oštećeni Petar Martinović iz Podgorice, Miki Vidaković iz Srbije, kao i Ivana Gardašević iz Podgorice i Miomir Brkić iz Srbije. Babović je navodno prepisao oko polovinu svog magistarskog rada „Uticaj kapitalnih investicija na razvoj turističke privrede u Crnoj Gori“, od Martinovića čiji je magistarski bio „Turistički proizvod Crne Gore i strateški pravci njegovog razvoja“.

Babović je magistarski rad odbranio 2011. na Fakultetu za turizam u Baru, osam godina nakon što je Martinović magistrirao u Ljubljani.

Senat Univerziteta Mediteran krajem decembra 2014. godine zaključio je da nemaju zakonskog osnova da utvrđuju da li je naučni rad prepisan. Kodeksom akademske etike, koji je 2013. donio bivši rektor Mediterana Slobodan Backović, propisano je da „akademsko i stručno osoblje ne smije koristiti tuđe radove ili ideje bez navođenja izvora“.

4 komentara

  1. Pih dje mi zivimo? Ada 80 posto ovih novopecenih kadrova DrPeSa su plagijatori, i polupismeni tatini sinovi… I vi mislite da ovakve nesrece mogu da nam vode drzavu u napredak? XOXOXO, pa oni samo mogu da nas drze u blatu i rasulu u koje nas je DrPeS bačio evo 27 godina!!! On Magistar, e propalo se… A jos Mediteran je kao Univerzitet, Xoooxoxoxox… Debeli zecanin umislio da je englesko lord, pa oce da se igra Univerziteta… Ne ide to tako, nesrecnici…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com