Elektronska identifikacija birača: MUP da objasni rizik od falsifikata! - Volim Podgoricu

Elektronska identifikacija birača: MUP da objasni rizik od falsifikata!

Državna izborna komisija uputiće danas hitan dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova, tražeći objašnjenja o svim bezbjednosnim i tehničkim rizicima u primjeni opreme za elektronsku identifikaciju birača, odlučeno je na jučerašnjoj višečasovnoj sjednici DIK-a.

“Uputićemo dopis MUP-u i tražiti precizna obavještenja o potencijalnim bezbjednosnim i tehničkim rizicima, imajući u vidu slučaj koji se desio vezano za promjenu i funkcionisanje opreme za elektronsku identifikaciju birača”,  rekao je za „Dan” nakon sjednice sekretar Komisije Milisav Ćorić.

Ćorić ističe da će od MUP-a tražiti objašnjenja imajući u vidu da je taj vladin resor naručilac i autor rješenja za elektronsku identifikaciju birača.

“Tražićemo podatke o tehničkim i bezbjednosnim aspektima i mogućim problemima u vezi sa primjenom uređaja za elektronsku identifikaciju birača. Državna izborna komisija nije naručilac uređaja, niti smo autori softverskog rješenja. Samo smo dobili uređaje sa gotovim tehničkim rješenjima. Za sada imamo samo navode sa konferencija za štampu Demokratskog fronta, s jedne, i Ministarstva unutrašnjih poslova, s druge strane”, naveo je Ćorić.

Dodao je da je MUP ranije Državnoj izbornoj komisiji dostavio uputstvo za upotrebu opreme za elektronsku identifikaciju birača.

Ističe da je stav članova DIK-a u pogledu potrebe da se od MUP-a zatraže precizne informacije bio jedinstven.

 

2 komentara

  1. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com