Bulatović: Opozicija mora prekinuti razmirice i sukobe - Volim Podgoricu

Bulatović: Opozicija mora prekinuti razmirice i sukobe

Demokratski front (DF) potpisaće sporazum o međusobnom nenapadanju i bojkotu izbora u Tivtu, saopštio je član Predsjedništva DF-a, Predrag Bulatović, ocjenjujući da opozicija u predstojećem periodu mora prekinuti međusobne razmirice i politička sukobljavanja.

Demokratska Crna Gora pozvala je u srijedu DF, Građanski pokret URA, Demos i Socijalističku narodnu partiju da potpišu sporazum o međusobnom nenapadanju i bojkotu izbora u Tivtu.

„Istinske opozicione partije treba međusobno da sarađuju i ostvare akciono jedinstvo u cilju stvaranja pretpostavki za pripremu i održavanje prvih demokratskih i slobodnih izbora, na kojima je jedino moguće smijeniti sa vlasti Mila Đukanovića i njegovu partiju“, saopštio je Bulatović.

Prema njegovim riječima, DF se uvijek zalagao za uvažavanje i razumijevanje različitih stavova o pojedinim pitanjima. „Smatamo da u periodu pred nama opozicija mora prekinuti međusobne razmirice i politička sukobljavanja“.

Bulatović je podsjetio da je DF već donio odluku o bojkotu lokalnih izbora u Tivtu zato što, kako je rekao, nijesu stvorene ni elementarne pretpostavke za njihovu realizaciju na zakonit način.

„DF će i ubuduće istrajavati, da zajedno sa ostalim opozicionim starankama postigne potrebno jedinstvo u skladu sa našim akcionim planom, a koji su nedavno usvojili glavni odbori svih konstituenata DF-a na zajedničkoj sjednici, i koji smo uputili svim političkim partijama koje su glasale protiv Vlade Mila Đukanovića“, saopštio je Bulatović.

(Mina)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com