Crna Gora danas protiv Urugvaja - Volim Podgoricu

Crna Gora danas protiv Urugvaja

Kucnuo je čas da počne ono za šta se, kako reče Jovanka Radičević, rukometašice Crne Gore spremaju od Londona – za „lavice” danas u Arhusu počinje možda i najvažniji turnir ikada, tri dana od kojih im zavisi gotovo sve. Tri dana nakon kojih će se definitivno znati hoće li igrati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, hoće li zlatna generacija dobiti šansu da ispravi nepravdu iz Londona…

Sedam djevojaka iz tima kojem je u onom nezaboravnom finalu sa Norveškom oteto olimpijsko zlato, uz pomoć devet nasljednica, pokušaće da se ponovo domognu najveće svjetske smotre. Prvi rival je pravi za zagrijavanje, pošto će se zlatnoj generaciji crnogorskog rukometa danas (16.45) u „Ceres areni” suprotstaviti nedorasli Urugvaj.

Biće to prilika da tim Dragana Adžića uhvati željeni ritam pred odlučujuće mečeve sa Danskom u subotu i Rumunijom u nedjelju. I da izbriše utisak koji je ostao nakon dvomeča sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, nakon kojih je kod navijača ostala dilema može li ovaj tim do Rija.

“Protiv Hrvatske nismo igrale dobro, zato je prisutan dosta veliki oprez. Iskreno, utisak nakon tog dvomeča mi je bio loš, ali vjerujem da će to već od danas biti bolje. Napravile smo puno grešaka protiv Hrvatica, radile smo sve što možemo da ih ispravimo. Ne kažem da ih neće biti, ali bi bilo dobro da ih bude što manje”, iskrena je Katarina Bulatović.

Čini se da raspored ide naruku „crvenima”, ali najbolja golgeterka Olimpijskih igara u Londonu ne daje tome previše važnosti.

“Ne znam kakav bi nam raspored bio najbolji, to nam je što nam je. Prva utakmica je najlakša, od subote kreće ono pravo. Vjerujem da možemo da pobijedimo Dansku i da budemo za korak bliže Olimpijskim igrama”.

Prije četiri godine, Crna Gora je takođe bila u grupi sa Rumunijom, a i tada je prvi meč igrala sa apsolutnim autsajderom, Japanom. Poslije dva kola je bilo jasno da „lavice” i domaća Francuska idu u London, a možda će i ovog puta sve biti poznato poslije dva odigrana meča…

“Jedino ne mogu da uporedim našu tadašnju i sadašnju ekipu. Ostalo je sve isto – imamo jednaku želju i optimizam, a sve znamo šta bi nam značio plasman na Olimpijske igre. Možda neki misle da smo bolje nego tada, mnogi smatraju da smo gore, ali smatram da je i u ovaj sastav zaslužio da ide u Rio de Žaneiro”, jasna je 31-godišnja ljevoruka bombarderka.

Trećeplasirani tim sa Panameričkog prvenstva je, naravno, već prežaljen, u mislima je samo sjutrašnji obračun sa domaćinom turnira.

“Utakmica protiv Urugvaja će nam poslužiti da uđemo u ritam i da probamo nešto što bismo željele da igramo protiv Danske. Domaća selekcija je promijenila dosta igračica u odnosu na Svjetsko prvenstvo, ali igra isto. Sigurno sprema neko iznenađenje za nas, ali ih dobro znamo. Ima nekoliko mlađih koje možda ne poznajemo, ali to nije ni bitno, jer imaju puno igračica, a sistem im je uvijek isti”.

A ako iko sa ovih prostora ima rješenje za taj skandinavski tip rukometa, onda je to svakako Crna Gora.

“Dankinje sigurno neće moći da nas pretrče kao neke druge. Što manje golova primimo iz kontri, veće su nam šanse da pobijedimo. One su navikle da dosta trče i daju lake golove, to im puno znači. Čim ne mogu to da rade, onda je problem. Cilj nam je da pravom odbranom dovedemo utakmicu da se igra kako nama odgovara i vjerujem da ćemo u tome uspjeti”, zaključila je Bulatovićeva.

(Vijesti)

1 komentar

  1. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com