DF prihvata ponudu Demokrata - Volim Podgoricu

DF prihvata ponudu Demokrata

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Predrag Bulatović, saopštio je da taj opozicioni savez prihvata sporazum koji je svim opozicionim subjektima uputila Demokratska Crne Gora.

Podsjećamo, lider Demokrata, Aleksa Bečić, proslijedio je opozicionim kolegama predlog Sporazuma parlamentarnih opozicionih političkih subjekata o međusobnom nenapadanju i bojkotu izbora u Tivtu.

“Demokratski front prihvata, i potpisaće sporazum koji je od strane Demokrata upućen svim opozicionim subjektima. Mi smatramo da istinske opozicione partije treba međusobno da sarađuju i da ostvare akciono jedinstvo u cilju stvaranja pretpostavki za pripremu i održavanje prvih demokratskih i slobodnih izbora, na kojima je jedino moguće smijeniti sa vlasti Mila Đukanovića i njegovu partiju”, saopštio je Bulatović.

On je rekao da se DF uvijek zalagao za uvažavanje i razumijevanje različitih stavova o pojedinim pitanjima i smatamo da u periodu pred nama opozicija mora prekinuti međusobne razmirice i politička sukobljavanja.

“Javnosti je poznato da je DF već donio odluku o bojkotu lokalnih izbora u Tivtu zato što nijesu stvorene ni elementarne pretpostavke za njihovu realizaciju na zakonit način. DF će i ubuduće istrajavati, da zajedno sa ostalim opozicionim starankama postigne potrebno jedinstvo u skladu sa našim akcionim planom, a koji su nedavno usvojili glavni  odbori svih konstituenata Demokratskog fronta na zajedničkoj sjednici, i koji smo uputili svim političkim partijama koje su glasale protiv Vlade Mila Đukanovića”, rekao je Đukanović.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com