DPS: Jednoglasno za raskid koalicije sa SDP-om - Volim Podgoricu

DPS: Jednoglasno za raskid koalicije sa SDP-om

Glavni odbor Demokratske partije socijalista DPS na večerašnjoj sjednici, kojom je predsjedavao lider stranke Milo Đukanović, jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva partije o zvaničnom raskidu koalicionog sporazuma sa Socijaldemokratskom partijom SDP.

Na sjednici su podržani napori koje je Predsjedništvo partije uložilo u dosadašnjem toku parlamentarnog dijaloga u cilju stvaranja uslova za održavanje slobodnih redovnih parlamentarnih izbora.

“Glavni odbor ocjenjuje da su parlamentarni izbori najvažniji politički događaj u Crnoj Gori u 2016. godini, koji treba da potvrdi političku stabilnost i demokratski kapacitet države i društva“, saopšteno je iz DPS-a.

Takođe,  data je puna podrška vrhu partije da u daljem parlamentarnom dijalogu obezbijedi uslove i ambijent koji će doprinijeti većem povjerenju u izborni proces, a samim tim i kredibilitetu izbornih rezultata.

Glavni odbor je izrazio zadovoljstvo što je DPS-ova politika promocije euroatlantskih vrijednosti i reformi na tom planu doprinijela sticanju poziva za članstvo u NATO.

“Takođe, Glavni odbor je dao smjernice za nastavak daljih reformi i odgovornog odnosa u vođenju pristupnih pregovora, kako bi uskoro bio potpisan pristupni Protokol i stvoreni uslovi za početak procesa njegove ratifikacije, sa očekivanjem da bi na taj način Crna Gora u bliskoj budućnosti formalizovala svoje punopravno članstvo u NATO“, navedeno je u saopštenju.

Glavni odbor je izrazio zadovoljstvo što je Vlada, predvođena DPS-om, dobila povjerenje u Parlamentu i dao joj punu podršku za nastavak  svih aktivnosti u oblastima ekonomskog i demokratskog razvoja zemlje, u susret predstojećim parlamentarnim izborima i završetku mandata 40. Vlade Crne Gore.

Glavni odbor je čestitao Savjetu mladih DPS-a prijem u IUSY – najveću organizaciju mladih u svijetu, koja njeguje socijaldemokratske političke principe.

Na večerašnjoj sjednici izabrana su radna tijela Glavnog odbora, a raspravljano je i o drugim važnim pitanjima koja su od interesa za rad partije na lokalnom nivou.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com