GRAĐANI CRNE GORE NISU ZA NATO - Volim Podgoricu

GRAĐANI CRNE GORE NISU ZA NATO

Asocijacija studenata i omladine Pokreta za neutralnost poziva građane Crne Gore da se priključe Maršu neutralnosti – Stop NATO radarima i bazama koji će biti održan u subotu, 19. marta u Baru.

Okupljanje je, kako je saopšteno, zakazano za 10.00 kod SC Topolica, nakon čega kolona kola kreće do podnožja vrha Vrsute, a potom se do vrha pješači.

“Na vrhu planine Pokret za neutralnost sa prijateljima i poštovaocima ideje neutralnosti postaviće zastavu neutralnosti. Ovo je prilika da pokažemo da građani Crne Gore nijesu za NATO, već da je velika većina građana za neutralnu, miroljubivu Crnu Goru. Pozivamo omladinu Crne Gore da se priključe Maršu, jer će ovo biti lijepa prilika za promovisanje pacifizma i ideje neutralnosti, a pored toga druženje i upoznavanje”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta za neutralnost navode da znaju da “postoji strah”… “znamo da postoje ucjene od strane vlasti, ali prebrodite te ucjene i zabrane, razmišljajte svojom glavom, razmišljajte o budućnosti naše države”.

“Moramo svi zajedno da se pokrenemo, da krenemo u borbu za promjene, u borbu za slobodu, u borbu za neutralnost. Ne dozvolite više da drugi odlučuje o vašoj sudbini, da odlučuju o sudbini države, nema više razloga za ćutanje. Moramo stati na kraj upropaštavanju naše države i našeg društva. Ne želimo Crnu Goru u ratu, ne želimo sanduke i grobove, NATO baze i radare – kakav planiraju da instaliraju na Vrsuti, ne želimo strane vojnike, mi želimo miroljubivu, jaku, pravnu Crnu Goru, želimo posao, platu, i zrelo društvo koje će sarađivati sa svima, koje neće nikoga ugroziti”, navodi se u saopštenju Asocijacije studenata i omladine Pokreta za neutralnost, koje potpisuju Nemanja Laban i Aleksandra Milić.
(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com