Marković i princ Čarls: Odlični rezultati saradnje u oblasti finansijskog kriminala - Volim Podgoricu

Marković i princ Čarls: Odlični rezultati saradnje u oblasti finansijskog kriminala

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i rukovodilac Ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković sastao se danas sa princom od Velsa kojom prilikom je prezentovana uspješna saradnja u oblasti finansijskog kriminala ostvarena između crnogorskih i institucija Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

 

“Saradnja institucija dvije države je odlična, efikasna i profesionalna, a ostvareni su i mnogo bolji rezultati nego što su bili predviđeni Memorandumom o saradnji i Operativnim protokolom uz Memorandum u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala sa UK”, saopšteno je iz MUP-a.

Memorandum, koji je 2014. godine Marković potpisao u Londonu, podrazumijeva jačanje saradnje u oblasti teškog kriminala, a naročito zajedničke borbe protiv krijumčarenja cigareta.

“Samo u ovoj oblasti, realizacijom nekoliko predmeta, ukupno je zaplijenjeno 239 miliona komada cigareta, čime je spriječen gubitak prihoda za Veliku Britaniju u iznosu od 73 miliona GBP. U prilog tome da su ostvareni dobri rezultati govori i odluka UK da se podrže operativne strukture kriminalističke policije, kroz realizaciju donacije i obuka”, ističu u MUP-u.

Nakon što su im službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina prezentovali primjere uspješnih akcija, Marković i princ Čarls su, u pratnji ambasadora UK u Podgorici Ijana Vitinga i direktora UP i UC Slavka Stojanovića i Vladana Jokovića, pogledali doniranu opremu i upoznali se sa detaljima donacije. Oprema je vrijedna 75.000 eura, a namijenjena je za mobilne taktičke timove za suzbijanje krijumčarenja cigareta.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com