NATO brodovi uplovili u luku Bar - Volim Podgoricu

NATO brodovi uplovili u luku Bar

U luku Bar jutros su uplovila tri broda stalne NATO Grupe za protivminska dejstva.

Grupa, kojom komanduje kapetan Ramazan Kesgin, sastoji se iz dva turska broda, komandnog „Cezayrli Gazi Hasan Pasa“, minolovca „Edremit“ i španskog broda „Tambre“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, clj posjete je jačanje pomorske bezbjednosti i spremnosti, kao i saradnja i partnerstvo sa Crnom Gorom.

„Tokom boravka u Baru, Grupa će podijeliti svoje iskustvo u protivminskim operacijama sa oficirima i pripadnicima Mornarice Crne Gore, kao i aktivnostima namijenjenim jačanju razumijevanja i prijateljstva između pripadnika Mornarice Crne Gore i mornara NATO-a“, kaže se u saopštenju.

Grupa će učestvovati i u vježbama taktičkog manevrisanja sa Mornaricom Crne Gore, koje su namijenjene jačanju nivoa interoperabilnosti i upoznavanju među pomorskim partnerima.

„Takođe, zamjenik načelnika štabnih operacija Savezničke pomorske komande NATO-a, komodor Arian Minderhoud, sastaće se tokom boravka brodova u Crnoj Gori sa visokim crnogorskim vojnim, kao i lokalnim civilnim zvaničnicima“, saopšteno je iz Ministarstva.

(Mina)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com