Protokolu važniji Krivokapić od princa - Volim Podgoricu

Protokolu važniji Krivokapić od princa

Državnom protokolu bilo je važnije da organizuju susret princa Čarlsa sa odlazećim predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapićem, i ministrom poljoprivrede, Petrom Ivanovićem, saopštila je Crnogorska kulturna mreža (CKM).

Komentarišući to što državni protokol nije predvidio susret prinčeva, britanskog Čarlsa i crnogorskog Nikole Petrovića, predsjednik CKM-a, Aleksandar Damjanović, navodi da Krivokapić i Ivanović ni u kom slučaju ne mogu dobiti prednost ispred crnogorskog princa, prestolonasljednika dinastije Petrović, koja je, kako je rekao, ostavila neizbrisiv trag u istoriji Crne Gore.

“Da je previd evidentan potvrđuje podatak da je princ Čarls zatražio preko britanske ambasade da mu organizuje susret sa princom Nikolom Petrovićem. I pored nastojanja državnog protokola da se organizuje dostojanstven doček britanskom princu, on će iz naše države otići sa ružnom slikom kako se naša država neodgovorno odnosi prema dinastiji Petrović”, rekao je Damjanović.

Iz ovakvog odnosa se, kako je istakao, može utvrditi da ljudi iz državnog protokola ne vode računa o ugledu Crne Gore od koje dobijaju platu za svoj u ovom slučaju neodgovoran rad.

“Sigurni smo da naše misljenje dijeli svaki razuman građanin Crne Gore, bez obzira na političku pripadnost i nacionalno opredjeljenje. Bilo bi lijepo kada bi se predsjednik Filip Vujanović javno izvinio princu Nikoli zbog propusta i neodgovornog odnosa državnog protokola prema dinastiji Petrović. Ovaj primjer je još jedan pokazatelj da kod pojedinaca u državnoj upravi nije sazrela svijest o poštovanju ličnosti koji imaju poseban značaj za Crnu Goru i njenu istoriju”, poručio je Damjanović.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com