Nakon upućenih riječi – ‘Ubiću vas’, pucao u sugrađanina i promašio - Volim Podgoricu

Nakon upućenih riječi – ‘Ubiću vas’, pucao u sugrađanina i promašio

Odbrana braće Bjelopoljaca Saladina i Nazifa Heldića zatražila je izuzeće višeg državnog i osnovnog tužioca, objašnjavajući da su nezadovoljni pravnom kvalifikacijom krivičnog djela za koje se terete njihovi sugrađani Amar i Admir Kadić.

To je bio razlog što u Osnovnom sudu juče nije počelo suđenje  Kadićima  – za nedozvoljeno držanje oružja u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

U obrazloženju zahtjeva punomoćnika oštećenih, advokata Radivoja Šukovića  piše da viši državni tužilac nije pokretao istragu i da je djelo trebalo da bude kvalifikovano kao – pokušaj ubistva.

Prema optužnom predlogu, Kadići su 15. aprila 2015. godine, izlomili dio kladionice “Sport kafe” u poslovnom objektu Kapitol, a nakon verbalnih provokacija.

“Kadići su prolazeći crnim automobilom  ‘audi A-7’ bosanskih tablica, pored kladionice zaustavili vozilo i izašli sa pištoljima nepoznate marke, a potom je Amar pošao prema Heldićima i poslije upućenih riječi  – ‘Ubiću vas’, pucao u pravcu Nazifa i promašio ga”, piše u optužnom predlogu.

Sudija Dragan Mrdak obustavio je postupak i spise proslijedio Vrhovnom tužilaštvu, koje će odlučili o zahtjevu.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com