PODGORICA Policija zna ko stoji iza bombaškog napada: UHAPŠEN Stevan Čolović (22) - Volim Podgoricu

PODGORICA Policija zna ko stoji iza bombaškog napada: UHAPŠEN Stevan Čolović (22)

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti rasvijetlili su još jedan bombaški napad osmi od početka godine, a lisice na ruke stavljene su Stevanu Čoloviću (22) iz Nikšića.

Žrtva bombaškog napada počinjenog 1. januara, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog kada je ručna bomba aktivirana u servisu za prodaju i opravku mobilnih telefona “Goran mobile” bio je vlasnik tog objekta Goran Todorović.

Vikend novine saznaju da podgorički inspektori imaju čvrste sumnje ko je nalogodavac napada i u toku je prikupljanje materijalnih dokaza, kako bi slučaj u potpunosti bio zaokružen. Dosadašnja istraga ukazuje da je motiv aktiviranja bombe, zapravo pokušaj zastrašivanja zbog navodnog kamataškog duga.

Iz Uprave policije juče su saopštili da se Čolović sumnjiči da je u zoru 1. januara, oko šest sati, prvo kamenom polomio staklo na ovom objektu, “te da je potom u objekat ubacio ručnu bombu M75 koju je prethodno aktivirao, a zatim se udaljio”.

“Od dejstva ručne bombe je u objektu ovog servisa nastala znatna materijalna šteta.

U događaju nije bilo povrijeđenih”, navodi se u saopštenju.

Tokom uviđajnih mjera i radnji, koje su preduzete uz učešće vještaka za požare, eksplozije i havarije, izuzeti su tragovi koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

“Sveukupne policijske mjere i radnje, uz vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja S.Č. koji je danas uhapšen” stoji u saopštenju, a VN saznaju da je Čolović pronađen i uhapšen u Budvi.

Osumnjičeni će, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodne podnijete po nepoznatom počiniocu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

1 komentar

  1. Websites we think you should visit… […]although websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they are actually worth a go through, so have a look[…]……

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com