PODGORICA: Rad “pauka” NEZAKONIT! Samo žele da uzimaju novac od građana - Volim Podgoricu

PODGORICA: Rad “pauka” NEZAKONIT! Samo žele da uzimaju novac od građana

Službenici Sektora za inspekcijski nadzor Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, kojima je od nedavno  povjereno  podizanje automobila „paukom”, taj posao rade, iako to nije definisanom aktom Vlade, potvrdilo je “Vijestima” više sagovornika.

Na osnovu Zakona o državnoj upravi, Vlada je  ranije  donijela  Uredbu o povjeravanju dijela poslova Uprave policije Glavnom gradu,  koji se odnose na premještanje vozila “paukom”, Komunalnoj policiji.

Međutim, reorganizacijom i Zakonom o Komunalnoj policiji, radnicima su promijenjena  ovlašćenja, ali je „pauk” služba prešla u nadležnost Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Advokat Veselin Radulović smatra da je sporno, odnosno mimo zakona bilo i kada je “pauk” bio u nadležnosti Komunalne policije, a pogotovo sada kada to radi Sekretarijat.

“Ne može se posao sa jedne službe sada prebacivati na drugu, to mora da bude definisano zakonom. Međutim, i u ovom slučaju, Glavni grad ne interesuje da li se poštuje zakon, već samo da uzimaju novac od građana”, smatra Radulović.

On je kazao da se teško  može očekivati da ukoliko se građani žale zbog toga što im je “pauk” podigao automobil, da će nešto postići, jer sudovi odlučuju po automatizmu.

“Ali, svakako se može podnijeti inicijativa Ustavnom sudu da se posao koji radi Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj proglasi nezakonitim”, kazao je Radulović.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” na osnovu koje Uredbe je Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj povjeren posao “pauk službe”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com