Slučaj Komanski most: Baković traži informacije od DIK-a i Glavnog grada - Volim Podgoricu

Slučaj Komanski most: Baković traži informacije od DIK-a i Glavnog grada

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković tražio je informacije od Državne izborne komisije i Sekretarijata za lokalnu samoupravu Glavnog grada, zbog mogućih zloupotreba štićenika Zavoda “Komanski most“ u političke svrhe.

Kako je Anteni M saopšteno trenutno nemaju sve potrebne informacije, kako bi postupak bio okončan.

“Predstavnici Institucije posjetili su “Komanski most” odmah po formiranju predmeta – 8.marta. Od Zavoda je tražena i u dogovorenom roku dobijena, obimna dokumentacija, ali time postupanje nije završeno. Od Državne izborne komisije i Sekretarijata za lokalnu samoupravu Glavnog grada tražene su određene informacije koje se, između ostalog, odnose na to da li su štićenici Komanskog mosta upisani u birački spisak i ako jesu – kada, da li je bilo promjena/brisanja iz spiska, kao i da li su bili u saznanju da se radi o licima koja su lišena poslovne sposobnosti”, saopštila je za Antenu M portparolka ombudsmana Milana Bojović.

Povodom navoda poslanice DF-a Branke Bošnjak da su štićenici “Komanskog mosta” bez zakonskog osnova upisani u birački spisak, s ciljem da se zloupotrijebe u izbornom procesu, istragu je pokrenulo i Osnovno državno tužilaštvo.

Bošnjak je ranije saopštila da se 60 štićenika našlo u biračkom spisku, ocijenivši da je riječ o zloupotrebi jer te osobe nemaju zakonsko pravo da “biraju i budu birana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com