BUDUĆNOST ELIMINISANA, MEGA LEKS U FINALU! - Volim Podgoricu

BUDUĆNOST ELIMINISANA, MEGA LEKS U FINALU!

Košarkaši Budućnosti poraženi su od Mega Leksa 76:75 u drugom meču polufinala ABA lige i eliminisani su iz regionalnog takmičenja.
“Plavi” su i u drugoj dramatičnoj završnici izgubili od mlade ekipe iz Sremske Mitrovice.

U Podgorici im je sa penala presudio Nikola Ivanović, dok je večeras u “Pinkiju” to isto uradio još jedan bivši igrač kluba iz Njegoševog parka, Danilo Nikolić.

Tako će ova sezona biti neuspješna za Budućnost, bez obzira na odlične rezultate u prvom dijelu takmičenja i lidersku poziciju pred plej of.

Budućnost je bolje igrala do sredine druge dionice, imala i 10 poena viška, ali je odličnom serijom trojki Mega uspjela da preokrene do poluvremena na 44:40.

Izabranici Dejana Milojevića vodili su tokom većeg dijela nastavka meča, ali su ih gosti stigli u završnici i u penal završnici su se domaći radovali.

Nikolića je faulirao Marić, on je iskoristio penale, a Budućnosti ostavio devet sekundi.

Na kraju je loše izgrađena akcija, promašio je Omar Kuk i uslijedilo je veliko slavlje u “Pinkiju”.

Dragićević je sa 20 poena i 10 skokova bio najbolji kod gostiju i pored lošeg šuta iz igre (5/18). Suad Šehović ubacio je 15, a Dženkins 11 koševa.

U domaćem sastavu 17 poena Luvavua, 16 Nikole Ivanovića uz po osam skokova i asistencija, Zagorac je ubacio 14, a Nikolić 12.

Mega čeka pobjednika iz duela Zvezde i Cedevite, ali šta god da uradi ova sezona će biti najbolja u njenoj istoriji jer je već prigrabila trofej Kupa Radivoja Koraća.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com