ISKUSNI MESAR UPOZORAVA: Nikada ne kupujte MLJEVENO MESO, koriste trikove da izgleda SVJEŽE! - Volim Podgoricu

ISKUSNI MESAR UPOZORAVA: Nikada ne kupujte MLJEVENO MESO, koriste trikove da izgleda SVJEŽE!

„So i hladna voda izvlače smrad, šećer vraća boju, a vinobran vraća svježinu. Pazite kaj jedete … „, napisao je navodni mesar.

Društvenim mrežama proširio se tekst o mljevenom mesu u trgovačkim lancima. Tekst je navodno napisao mesar koji ima jedanaestogodišnje iskustvo.

Ako je za vjerovati ovom navodnom mesaru, ono što nikada ne biste trebali kupiti u velikim trgovinama, odnosno trgovačkim lancima je – mljeveno meso.

Faširano meso – OPREZ !!! Ja sam mesar 11 god, i sa sigurnošću mogu reć da meso koje jedemo iz trgovačkih centara je ravno lešu neke životinje koja se danima paca na putu.

Znao sam napravit tako lijepo mljeveno meso od mesa starog mjesec dana, a sve zaslužujući hladnoj vodi, soli, šećeru i vinobranu …

Zato ljudi ako vam je meso jako sitno isfaširano, ako je sa spoljne strane rumeno, a unutra lagano tamno i ako vam počne ići pjena kad ga dinstate vjerujte mi da je meso tretirano na način koji sam vam reko.

So i hladna voda izvlače smrad, šećer vraća boju, a vinobran vraća svježinu. Pazite šta jedete … „, napisao je navodni mesar.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com