Podgoričanin Mihailo Vukčević poslao bombaša na pogrešan poslovni prostor - Volim Podgoricu

Podgoričanin Mihailo Vukčević poslao bombaša na pogrešan poslovni prostor

Mihailo Vukčević (38) iz Podgorice uhapšen je u petak veče zbog sumnje da je naručio bombaški napad na servis mobilnih telefona “Goran mobile“ u Podgorici, koji se dogodio prvog dana u ovoj godini.

Istog dana, nekoliko sati ranije Stevanu Čoloviću (22) stavljene su lisice na ruke zbog sumnje da je upravo on bacio bombu u servis. Vukčeviću i Čoloviću određen je pritvor od 72 sata nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage Osnovnog suda u Podgorici.

Naime, prema sumnjama policije Vukčević je decembra prošle godine preko treće osobe došao do Čolovića sa kojim je dogovorio da baci bombu na poslovni prostor u Bulevaru Ivana Crnojevića.

Čolović je po unaprijed postignutom dogovoru, u šest sati, 1. januara kamenom polomio izlog servisa kroz koji je ubacio ručnu bombu M75 koju je prethodno aktivirao.

Neraščišćeni računi

Prema nezvaničnim informacijama, na meti napada bio je Mihailo Miško Višnjić sa kojim je Vukčević imao neraščišćene račune oko zajedničkih poslova u Švajcarskoj. Međutim, ono što Vukčević nije znao je činjenica da je poslovni prostor koji je bio nekada u vlasništvu Miška Višnjića preuzela njegova supruga. Višnjići već nekoliko godina prostor iznajmljuju Goranu Todoroviću, vlasniku servisa koji je, kako kaže, u ovom slučaju “platio ni kriv ni dužan“.

Prema riječima Todorovića, razotkrivanjem aktera bombaškog napada “stavljena je tačka na bezbrojne pokušaje da shvati kome se toliko zamjerio da mu digne radnju u vazduh“.

“Prekjuče su me zvali iz policije i saopštili da napad nema veze sa mnom i mojom porodicom, već da se radi o neraščišćenim računima Vukčevića i Višnjića. U ovom slučaju bio sam kolateralna šteta”, kazao je za Pobjedu vlasnik servisa “Goran mobile“.

Najinteresantnije od svega, prema njegovom mišljenju, je činjenica da lokal koji iznajmljuje već nekoliko mjeseci nije u posjedu Višnjića i da ga je preuzela njegova supruga.

“Već nekoliko mjeseci kiriju predajem supruzi Miška Višnjića, koja je preuzela vlasništvo nad tim poslovnim prostorom. Izgleda da to napadači nijesu znali. Od eksplozije bombe pričinjena mi je ogromna materijalna šteta. Međutim, jedan dio sam naplatio od osiguranja, a manji dio sam morao sam da platim”, ispričao je Todorović.

Iako dan nakon eksplozije rasvjetljavanje ovog incidenta nije obećavalo, analize tragova i dokaznog materijala izuzetog iz havarisane radnje ukazale su da je Čolović mogući akter napada.

“Tokom uviđajnih mjera i radnji, koje su preduzete uz učešće vještaka za požare, eksplozije i havarije, izuzeti su tragovi koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Sveukupne policijske mjere i radnje, uz vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja S.Č”. navodi se u saopštenju policije.

Uslijedilo je hapšenje Čolovića, a nakon njegovog saslušanja nekoliko sati kasnije lisice na ruke su stavljene i Vukčeviću koji se sumnjiči da je nalogodavac ovog krivičnog djela.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com