Ulicu Vojislavljevića širiti ka Zabjelu - Volim Podgoricu

Ulicu Vojislavljevića širiti ka Zabjelu

Se­kre­ta­ri­ja­tu za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne do­sta­vlje­ne su 24 pri­mjed­be na na­crt iz­mje­na i do­pu­na DUP-a Dah­na ko­je su upu­će­ne ob­ra­đi­va­ču plan­skog do­ku­men­ta da se iz­ja­sni. Ovim plan­skim do­ku­men­tom po­kri­ven je pro­stor od 35,47 hek­ta­ra, a nji­me su pred­vi­đe­ne po­vr­ši­ne za mje­šo­vi­te na­mje­ne, po­vr­ši­ne za sta­no­va­nje ma­lih gu­sti­na, po­vr­ši­ne za škol­stvo i so­ci­jal­nu za­šti­tu, po­vr­ši­ne za sport i re­kre­a­ci­ju, po­vr­ši­ne jav­ne na­mje­ne, po­vr­ši­ne spe­ci­jal­ne na­mje­ne, sa­o­bra­ćaj­ne po­vr­ši­ne i objek­ti elek­tro­e­ner­get­ske in­fra­struk­tu­re. Uz Uli­cu Vo­ji­sla­vlje­vi­ća pla­ni­ra­ne su mje­šo­vi­teb na­mje­ne.
Vla­snik Mon­te­ne­gro pre­tro­la An­dre­ja No­vo­vić tra­ži­la je da se Uli­ca Vo­ji­sla­vlje­vi­ća ši­ri na stra­nu DUP-a Za­bje­lo 8 zbog uti­ca­ja na obje­kat ben­zin­ske pum­pe. I fir­ma Vol­voks je tra­ži­la da se ši­re­nje te uli­ce pred­vi­di na dru­gu stra­nu jer se pred­vi­đe­nim ši­re­njem uni­šta­va par­king pro­stor i dio po­slov­nog objek­ta. Ista pri­mjed­ba je sti­gla i od Agen­ci­ja za iz­grad­nju i raz­voj Pod­go­ri­ce ko­ja je tra­ži­la da se Uli­ca Vo­ji­sla­vlje­vi­ća ši­ri na stra­nu DUP-a Za­bje­lo 8 zbog uti­ca­ja na obje­kat ben­zin­ske pum­pe.
Vo­ji­slav Mi­ro­vić je pred­lo­žio da se iz za­hva­ta plan­skog do­ku­men­ta is­klju­či ur­ba­ni­stič­ka par­ce­la broj 251, dok je Zo­ran Dur­ko­vić tra­žio da se dvi­je ka­ta­star­ske par­ce­le ili kom­plet­ne ob­u­hva­te ili iz­u­zmu iz pla­na. Pod­go­ri­ča­nin Želj­ko An­drić tra­žio je da se sa­o­bra­ćaj­ni­ca ko­ja je pla­ni­ra­na uz po­ro­dič­ni obje­kat iz­mje­sti jer na­ru­ša­va nje­go­vu sta­bil­nost i bez­bjed­no ko­ri­šće­njem, a Mi­ljan No­va­ko­vić je pred­lo­žio da ka­ta­star­skoj par­ce­li iz li­sta ne­po­kret­no­sti 6438 osta­ne pri­stup sa Uli­ce Vo­ji­sla­vlje­vi­ća jer ne­ma mo­guć­no­sti za dru­gi pri­stup po­što je do­šlo do ci­je­pa­nja par­ce­la.
Mi­o­drag Mi­šu­ro­vić je iz­nio šest prim­dje­bi, tra­že­ći iz­me­đu osta­log da se po­ve­ća sprat­nost na po­je­di­nim par­ce­la­ma, da se po­mje­re gra­ni­ca par­ce­la. Jo­van Ši­še­vić pred­lo­žio je ko­rek­ci­ju sa­o­bra­ćaj­ni­ce iz­me­đu par­ce­la 4647,48,33 i par­ce­la 49,50 i 51, Da­ni­lo Ši­še­vić je do­sta­vio dvi­je pri­mjed­be me­đu ko­ji­ma je da se ur­ba­ni­stič­ke par­ce­le form­ri­a­ju u skla­du sa fi­zič­kom di­o­bom ko­ju je on do­sta­vio uz pri­mjed­bu. Dra­gan Dur­ko­vić tra­žio je da se be­ton­ska po­vr­ši­na uz ur­ba­ni­stič­ku par­ce­lu broj 70 pri­dru­ži par­ce­li, Mar­ko, Slav­ko i Mi­lan Mi­šu­ro­vić i Bran­ka Pe­jo­vić do­sta­vi­li su šest pri­mjed­bi me­đu ko­ji­ma je da se uki­ne put ka ur­ba­ni­stič­koj par­ce­le 118 jer pri­stup ima pre­ko ur­ba­ni­stič­ke par­cle broj 17, Bor­ko Dur­ko­vić je pred­lo­žio ko­ri­go­va­nje ur­ba­ni­stič­kih par­ce­la zbog da­le­ko­vo­da da bi se omo­gu­ći­la grad­nja, dok je De­jan Dur­ko­vić ni­je sa­gla­san sa pu­tem ko­ji je pla­ni­ran. Pod­go­ri­čan­ka Ro­san­da Dur­ko­vić tra­ži­la je iz­me­đu osta­log da se na dvi­je ur­ba­ni­stič­ke par­ce­le ucr­ta po je­dan obje­kat, dok je Mi­ha­i­lo Be­lo­je­vić je u pri­mjed­bi do­sta­vio za­htjev svih gra­đa­na da se uz Mo­ra­ču pla­ni­ra put.
Da umje­sto sport­skog objek­ta tre­ba pla­ni­ra­ti po­slov­ne -stam­be­ne objek­te, da tre­ba ko­ri­go­va­ti iz­mje­ne pla­na tra­ži­li su Đor­đi­je Ro­go­šić i dru­gi, Sre­ten Ro­go­šić je tra­žio iz­me­đu osta­log ko­ri­go­va­nje gra­ni­ca par­ce­le jer sta­nje sa te­re­na ni­je do­bro pre­ni­je­to, Bo­silj­ka Mi­šu­ro­vić že­li da se ažu­ri­ra ge­o­det­ski sni­mak sta­nja na te­re­nu jer ni­je evi­den­ti­ran obje­kat star oko 35 go­di­na dok je Zdrav­ko Mi­šu­ro­vić tra­žio da gra­ni­ce iz­me­đun dvi­je ka­sta­star­ske par­ce­le osta­nu iste jer iz­me­đu njih po­sto­ji be­ton­ski zid.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com