Bezopasni sastojak u frizerskom salonu napravio joj je pakao od života - Volim Podgoricu

Bezopasni sastojak u frizerskom salonu napravio joj je pakao od života

Fitnes blogerka Čemis Armstrong ima 35 godina i praktikuje konzumiranje zdravih namirnica i korišćenje kozmetike bez hemikalija. I pored toga, dobila je jaku alergiju na prvi pogled bezopasan sastojak.
Čemis na svom Jutjub kanalu, na Instagramu i Fejsbuku obično dijeli savjete za vježbanje, zdravu ishranu i prirodnu kozmetiku, a posle užasne alergije na kanu za farbanje kose odlučila je da upozori druge žene da ne nasjedaju na priče o sasvim prirodnoj kozmetici.
Čemis Armstrong

Čemis Armstrong, Foto: instagram

Ona je bila svjesna svoje alergije na PPD (Paraphenylenediamine), česti sastojak u farbama za kosu i baš zato je pažljivo birala načine farbanja sa minimalno ili bez hemikalija. Poslije posete frizerskom salonu u Teksasu savjetovali su joj korišćenje prirodne kane.

Vrlo brzo poslije tretmana tjeme je počelo da je svrbi, a lice da otiče. Oči su joj bile potpuno zatvorene i nije ništa vidjela puna dva dana, a ljekar se plašio da bi  alergija mogla da utiče i na to kako diše.

Srećom, to se nije desilo, a tek poslije devet dana počela je ponovno da liči na sebe. Srećom, više ne osjeća bolove i apleuje na druge žene – “ne treba olako vjerovati ljudima ako vam kažu da je nešto sasvim prirodno”.

Osim otečenosti, rekla je da joj se ljuštila i koža i da joj je sada prioritet da se više i bolje pazi.

(24 sata)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com