CKM: Pohabana zastava ispred Ekonomske škole, Bošković ne sankcioniše direktora - Volim Podgoricu

CKM: Pohabana zastava ispred Ekonomske škole, Bošković ne sankcioniše direktora

Na jarbolu ispred ulaza u Srednju ekonomsku školu Mirko Vešović u Podgorici se nalazi istaknuta pohabana crnogorska zastava, što kod učenika i ostalih prolaznika stvara ružnu sliku o državi i odnosu prema njoj, kazali su u Crnogorskoj kulturnoj mreži.

Pohabana zastava

Crnogorska kulturna mreža se pisanim putem obratila rukovostvu ove obrazovne ustanove gdje su im ukazali da treba promijeniti pohabanu zastavu, navodeći im da je to i zakonom predviđeno, što oni, kako tvrde u ovoj NVO, nijesu uvažili.

CKM se onda obratio ministru prosvjete Predragu Boškoviću sa prijedlogom da im on izda naređenje da se pohabana zastava promijeni, kao i da zbog neodgovornog odnosa prema državnim simbolima sankcioniše direktora Ekonomske škole.

“Moramo da istaknemo da smo se u par navrata obraćali ovom ministarstvu i od njega tražili da sankcioniše neodgovoran odnos direktora škola prema državnim simbolima, što od njihove strane nije uvaženo”, ističu u CKM-u.

Očekuju da će ministar Bošković ozbiljno shvatiti njihov ukaz, izdati naredbu za zamjenu pohabane zastave i kazniti direktora.

“Eventualnim prihvatanjem našeg ukaza ministar bi poslao jasnu poruku svim direktorima obrazovnih ustanova širom Crne Gore da se moraju odgovorno odnositi prema državnim simbolima”, ističu u CKM-u.

Kako su dodali, pored pohabane crnogorske zastave na drugom jarbolu se nalazi pohabana zastava Glavnog grada Podgorice, što je pokazatelj da uprava škole nema poštovanja ni prema simbolima grada.

“Svakog dana direktor ove škole kada ide u svoj kabinet prođe pored ove dvije zastave, i nikako da primijeti da su pohabane, što je pokazatelj da mu je direktorska fotelja važnija od odnosa prema državi i njenom identitetu. Naša organizacija sa zaljenjem konstatuje da ni nakon deceniji od obnove nezavisnosti nije sazrela svijest kod direktora obrazovnih ustanova, koji treba da nam uče đecu kako se poštuje država, o odnosu prema njoj”, zaključuju u CKM-u.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com